Yukine Kuroki

Yukine Kuroki

En kommende klaverstjerne – vinner av den internasjonale Liszt-konkurransen i 2022.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Med et konsertprogram bestående av Yukine Kurokis egne favorittverk fra Schubert og Liszt, får publikum virkelig oppleve alle sider av dette fremadstormende japanske klaverfenomenet.  

Liszt-konkurransevinner

Med en vakker fortolkning av Schuberts Wanderer Fantasie overbeviste pianist Yukine Kuroki juryen for den internasjonale Liszt-konkurransen og tok hjem seieren høsten 2022.  

Den unge japanske pianisten har virkelig fått fart på karrieren dette året. Våren 2022 vant hun Dublin Piano Competition og etter Liszt-seieren var det hennes debutkonsert i et utsolgt Concertgebouw Amsterdam som stod for tur. Kurokis travle konsertkalender for 2023 beviser også at det her er snakk om en pianist på full fart inn i toppdivisjonen av internasjonale pianister.  

I orkestersammenheng har Kuroki fått skinne som solist med institusjoner som Tokyo New City Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra, Tokyo City Philharmonic Orchestra, Kanagawa Philharmonic Orchestra, Lithuanian National Symphony Orchestra, Silesian Philharmonic Symphony Orchestra, State Academic Philharmonic of Astana, Tatarstan National Symphony Orchestra og Teatro Giglio Showa Orchestra.

Sett av denne februarkvelden til å oppleve et rikt og variert konsertprogram, en vital utøver og en helhetsopplevelse som virkelig varmer i vinterkulda.

Konsertinformasjon

  • A true poët at the piano, who can make you cry with a single note

    Janina Fialkowska 
  • Kuroki combines elegance with extraordinary technical capacities, a true Lisztian performer in every possible way

    Volkskrant
Pris: 0 - 410
Varighet: 2 timer m/pause
  • Onsdag 15. februar 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika