Foto: Julia Naglestad

The Northern Belle

Nordicana-pionérene

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Vi har gleden av å invitere til konsert med americana-/popbandet The Northern Belle. De har vært blant pionerene på den mye omtalte nordicana-scenen som stadig vokser seg større og mer profilert i inn- og utland. Bandet ble Spellemann-nominert i kategorien country med sitt forrige album Blinding Blue Neon fra 2018, og i august 2020 kom endelig deres tredje album «We Wither, We Bloom» ut. 

The Northern Belle ledes av vokalist og låtskriver Stine Andreassen fra Tromsø, og bevæpnet med vakre harmonier, pedal steel, slide gitar, og sist men ikke minst, med hardingfele, har bandet utviklet en særegen form for pop-orientert americana og folk.

Tenk syttitalls Fleetwood Mac og Jenny Lewis i countryhumør. Bandet satset for fullt i 2018 og de ble betalt med unison hyllest for andrealbumet «Blinding Blue Neon», med terningkast 6 i Aftenposten, Spellemann-nominasjon og opptreden på Spellemann-showet som høydepunkter. Våren 2019 reiste Andreassen til Nashville i tre måneder for å skrive oppfølgeren. Den åpne og inkluderende musikkscenen i East-Nashville utløste en kreativ låtskrivingsfase som resulterte i denne sterke låtsamlingen. Antydet av tittelen, er «We Wither, We Bloom» tekstmessig en utforskning av forhold og relasjoner og hvordan de kan blomstre og visne. Avstanden hjemmefra ga nytt perspektiv på vennskap, familie, kjærlighet, tap og ikke minst hjemlengsel, noe som har resultert i bandets mest personlige album til nå.

I kontinuerlig utvikling som band, inspirert av nåtidige artister som Erin Rae, Kacey Musgraves, Phoebe Bridgers og Marit Larsen, såvel som legender som The Beach Boys, The Byrds og Glen Campbell, er resultatet et album som hyller inspirasjonskildene samtidig som det viser genuin originalitet. Det er lyden av The Northern Belle i 2022.

Til oss i Sandvika kommer The Northern Belle i kvartettversjon.

 

Konsertinfo

Pris: 0 - 350
Varighet: 1 t, 15 min u/pause
  • Onsdag 19. april 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika