Foto: Martin Rustad Johansen & Stine Heimsvik

Susanna, Baudelaire & KORK

Hele Norges orkester, den store franske modernist og grensesprengerartist med storslått urfremføring i Bærum Kulturhus.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

I januar 2023 er det duket for en storslått urfremføring i Bærum Kulturhus: for første gang får man nå oppleve Susanna Wallumrøds tonesetting av Charles Baudelaires dikt fremført med hele landets orkester, KORK.

Der Susanna tidligere har fremført sin Baudelaire-tonesetting i et nedstrippet og minimalistisk format med vokal, piano og tape blir 2023-settingen mer storslått og orkestralt. Dette blir rett og slett et perfekt verktøy for formidling av de store følelsene: den franske modernistens en gang forbudte diktsamling «Les Fleurs du Mal», nye orkesterarrangement og Susannas inderlige og personlige komposisjoner.

   

Her blir det tonal skjønnhet med et hint av uhygge. Storslått, men også nedstrippet og ekte. Synd som en altoppslukende avgrunn. Og, ikke minst, tidens nådeløse tann. Baudelaire vil vise seg som evig aktuell samtidig som Susannas formidling får fram nye sider av modernistens forfatterskap.

Kritikerrost og prisbelønt

Susanna har tidligere gjort suksess med tonesatte dikt av etterkrigspoeten Gunvor Hofmo. Denne gangen er det den franske modernisten Baudelaire som har fascinert Susanna og ført til en symbiose av Susannas musikk i samklang med hans dikt fra 1800-tallet i engelsk oversettelse. Sangsyklusen Baudelaire & Piano er så langt utgitt og fremført nedstrippet med vokal og piano, for deretter å bli kombinert med musikk for kassettspillere, laget og spilt av Stina Stjern. Nå erstatter Susanna pianoet med et orkester, like godt hele Norges orkester: Kringkastingsorkesteret. 20.januar 2023 blir det urfremføring av splitter nye arrangementer av Susannas tonesatte dikt, for Susanna og KORK, i Bærum Kulturhus sin Store Sal.

Vi møter et uhyggelig rollegalleri med hekser, hedninger, ulver, avvikere, bøller, spøkelser, vampyrer og onde ånder, mens sangene jobber seg gjennom lyst og askese, engler og demoner, ømhet og sadisme. Og tidens –ødeleggerens –nådeløse tann. Her er skjønnhet med et hint av det odde – synd som en altoppslukende avgrunn. Gjennom Susannas trollbindende fremførelse, finner Baudelaire sin ideelle formidler.

 • Mektig og stort fra Susanna

  Dagbladet
 • ...cool and clear and a perfect welcome to autumn

  The Guardian
 • Her vocal performance is striking

  The Financial times

Anbefalt lytting:

Susannas fornyelse av Baudelaire er en ren nytelse på det vakre "Elevation"-albumet som kom ut tidligere i år. Perfekt soundtrack for å korte ned ventetida fram til januar-konserten med KORK.

Mer informasjon

Sesongåpning Møt Praha

Etter konserten blir det storslått Møt Praha-åpningsfest.

Det blir avduking av sesongens Møt Praha-utstilling, Code Keeper, skapt av en av den tsjekkiske street art/grafittiscenens aller største kunstnere: Michal Škapa
aka Tron.

Elektronikamesterne i Ost & Kjex sørger for perfekt soundtrack for åpningsfesten som varer ut i de små timer.

Velkommen til alle!

Pris: 0 - 485
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
 • Fredag 20. januar 2023 Kl. 19.30
  Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika