Stabekk Jazz Club

Stabekk Jazz Club

Program våren 2023.

Sted

Kulturhuset Stabekk Kino

Arrangør

Stabekk JazzClub

Stabekk Jazz Club presenterer fire konserter våren 2023. Arild Andersen Group 12. januar, Benedicte Torget ensemble 9. februar, Harald Bergersen 16. mars og Rubber Soul Quartet 27. april.

For alle gjelder konsertstart kl. 19:30. JazzCafe fra kl. 18:30.

9. februar: Benedikte Torget Ensemble

Bejublet vokalist og låtskriver i tett samspill med et band i særklasse. I skjæringspunktet mellom viser, verdensjazz og tidløs låtskriving, eksisterer Benedicte Torget ensemble som et resonanskammer for melodisk poesi.

Benedicte Torgets sangkatalog beveger seg i et skjæringspunkt mellom lyrisk jazz, viseinspirert historiefortelling og poetisk vokalkunst. Den kritikerroste sangeren legger en sjelden formidlingsevne for dagen gjennom stemmen sin. Benedicte Torgets fire album har høstet strålende kritikker. Sammen med Øystein Sevåg mottok hun NOPA’s musikkpris for «Karin Boye sånger» i 2014. Hun har med seg et eminent lag på scenen. Musikerne i bandet er kjent fra internasjonale arenaer, alle med en dyp lydhørhet og et unikt uttrykk."

Medvikrende:
Benedicte Torget - vokal
Øystein Sevåg - piano
Gjermund Silset - bass
Jarle Vespestad - trommer

16. mars: Harald Bergersen

Harald Bergersen er en av dagens jazzmusikere med lengst aktivitet på høyt nivå. Født i 1937, profesjonell musiker siden han var 18 år, begynte han med klarinett som hovedinstrument, men spilte også bassklarinett, fløyte og alt/baryton/sopransaksofon. En ‘mild’ musiker inspirert av Stan Getz, forestill deg hans store overraskelse da han en desembernatt i 1959 spilte på en restaurant i Oslo – ingen ringere enn Getz selv kom for å lytte! Harald spilte for moro skyld med Kjell Karlsens kjente storband (1959–60), men spilte som profesjonell musiker med Oslo Blåsekvintett/Blåsesolister (1963–73), Oslo Filharmoniske Orkester (1966–68) og Kringkastingsorkesteret (1970). –77). Som klarinettist ble han kjent med europeisk samtidsmusikk, og var medlem av Ny Musikk (Ny Musikk) sitt Ensemble i elleve år (1977–88). Fra 1977 underviste han ved Norges musikkhøgskole.

27. april: Rubber Soul Quartet

- Beat, bop og bossa nova, komponert i England, destillert i USA og Brasil og tappet i Oslo.

Det å spille de tidløse låtene til The Beatles i jazzversjoner kan kanskje regnes som musikalsk blasfemi. Men det er nettopp det Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Mesteparten av repertoaret til The Beatles egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere. Det er særlig de sterke melodiene, de smarte akkordene og det rytmiske drivet som fascinerer dem mest. Målet til denne kvartetten er ikke å kopiere, men å improvisere; å skru fra hverandre de musikalske byggeklossene og sette dem sammen igjen.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller Rubber Soul Quartet engelske standardlåter fra 1960-tallet. Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres versjoner er mer akustiske enn originalene, de er gjerne lengre, og de er både med og uten vokal.

Medvirkende:
Bård Helgerud - gitar/vokal 
Håvard Fossum - sax 
Andreas Dreier - kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer 

 

Pris: 0 - 300
Varighet: 2 timer m/pause
  • Torsdag 27. april 2023 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Kulturhuset Stabekk Kino

Gamle Ringeriksvei 5, 1369 Stabekk