Historien om Maria i Koranen

Historien om Maria i Koranen

Der hvor jeg kommer fra… 

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Historien om Maria i Koranen tar utgangspunkt i Maria-skikkelsen slik den fortelles i Koranen og islamsk tradisjon. Her får publikum innblikk i denne historien fra et annet perspektiv gjennom fortellerkunstner Mehda Zolfaqari og hennes tolkning, samtidig som hun fletter inn sin egen personlige historie. Med seg på scenen har hun den fremragende syriske musikeren Nawar Alnaddaf.

Forestillingen tar opp tema som identitet, utenforskap, religion, kjønn og likestilling og egner seg godt for alle som er opptatt av det flerkulturelle Norge eller ønsker seg en fin kulturell opplevelse. 

Marias historie i Koranen og i Bibelen

Det er både likheter og forskjeller i Bibelen og Koranen om historien til Maria, men i Koranen får hun mye større plass. I Bibelen får vi først høre om Maria i forbindelse med bebudelsen om Jesu fødsel. I Koranen begynner Marias fortelling før hun selv er født, og avsluttes med Jesusbarnet som snakker i vuggen. Det fortelles om hennes foreldre som var barnløse, hennes fødsel, oppvekst og utdannelse som den første og eneste kvinnelige student blant de skriftlærde. Publikum får også høre om Jesu unnfangelse og en langt mer dramatisk fødsel enn den det fortelles om i Bibelen. Vi får også høre hvor farlig det var for Maria å få barn utenfor ekteskap.

Nawar Alnaddaf spiller på instrumentene oud og ney, og synger på persisk, arabisk og arameisk, Jesu språk. Dette var det dominerende språket i Midtøsten før arabisk overtok. Det står nå i fare for å forsvinne og snakkes kun i noen få landsbyer i Syria, Tyrkia, Libanon og Palestina.

Forestillingen anbefales for ungdom og voksne.

   

 • Vakkert, viktig og relevant

  Fædrelandsvennen
 • Grunnlag for dialog og nytenkning

  Ringerikes Blad
 • Det tok oss på en reise i både tid og sted

  Student – UiA

   

Om forestillingen

   

Pris: 0 - 265
Varighet: 1t, 15 min u/pause
 • Lørdag 15. april 2023 Kl. 19.00
  Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika