Foto: Simone Cargnoni

Sonoma

La Veronal er et av Europas mest fremadstormende og dynamiske dansekompanier, og endelig kommer de tilbake til Bærum Kulturhus.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

I verket Sonoma tar den anerkjente koreografen Marcos Morau publikum med på en surrealistisk reise der religion, folklore og mystikk smelter sammen. La Veronal viser dette storslagne verket der ni kvinner bygger opp en storm hvor trommer ryster jorden. Sonoma er menneskekroppens primitive rop i teknologiens og digitaliseringens tidsalder.   

– What a final climax! Viscera, abyss, Sonoma's scream is the very deep cry of freedom. La Vanguardia.

 

Kultur i krisetider

Spania 2020, et land som ble overveldet av koronaepidemien. Her, som i mange andre land, stiller politiske myndigheter spørsmålstegn ved nytten av kultur. Som svar skaper Marcos Morau Sonoma og skaper et surrealistisk alternativ til krisen.   

Sonoma er en selvstendig utvidelse av koreografien Le Surrealisme au service de la Révolution fra 2016, og hedrer det surrealistiske universet til filmskaper Luis Buñuel med hypnotiske effekter som forbløffet publikum og kritikere. I stykket referer Morau til Buñuel og kunstner Pablo Picasso, to avantgardekunstnere fascinert av paradokset mellom modernitet og tradisjon.  

Foto: Alfred Mauve, Anna Fàbreg

Ordet Sonoma finnes ikke i det spanske språket, men det er inspirert av det greske ordet soma (kropp) og det latinske ordet sonum (lyd): Kroppens lyd, eller som Morau forklarer det; Lyden av kroppen som faller.

Morau åpner for nye formater og språk der grensene mellom opera, dans og fysisk teater viskes ut, og han søker nye måter å uttrykke og kommunisere i våre nåværende turbulente og skiftende tider.   

Vi er stolte av å invitere La Veronal til oss for tredje gang. Sist da kompaniet besøkte oss i 2018 mottok de stående applaus fra publikum.

Gå ikke glipp av denne storslagne forestillingen. 

Sonoma er en del av serien DANS i Bærum Kulturhus.

En helaften med europeisk dansekunst

Begge kveldene du kan se Sonoma, kan du også se de tsjekkiske multikunstnerne Jirí Šimek og Peter Šavel i verket WHOMAN. 

Kjøp billetter til begge forestillingene så byr vi på suppe, mineralvann og kaffe i pausen. Velkommen!

Program: 

17:00: Utstillingsåpning av Code Keeper del 2 av den tsjekkiske kunstneren Michal Škapa. (Kun fredag)

18:00 - WHOMAN i Underhuset

19:30 - Suppe og introduksjon til Sonoma på Foajéscenen

20:00 - Sonoma i Store sal

Om Marcos Morau og La Veronal:

Marcos Morau (Valencia, 1982) er utdannet i Barcelona, ​​Valencia og New York innen fotografi, bevegelse og teater. Hans kunstnerskap begrenser seg ikke til dans, men strekker seg til andre disipliner som fotografi og dramaturgi.  

I mer enn ti år har Marcos ledet La Veronal som regissør, koreograf og designer for kulisser, kostymer og lyssetting. Han har reist verden rundt og presentert verkene sine på festivaler, teatre og ulike internasjonale sammenhenger som blant annet Théâtre National de Chaillot i Paris, Biennale di Venezia, Festival d'Avignon, Tanz Im August i Berlin, Roma Europa-festivalen, SIDance Festival i Seoul og Sadler's Wells i London. 

Moraus språk er en kombinasjon av abstrakt bevegelse og fysisk teater. Et kraftig kroppsspråk basert på utslettelse av all organisk logikk, et som dissekerer bevegelse og gjør den til en unik identitet. 

Om forestillingen

Pris: 0 - 410
Varighet: 1t, 15 min. u/pause
  • Lørdag 29. april 2023 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika