Kristina Barta Quartet

Foto: Kateřina Fialová

Kristina Barta Quartet

Det beste fra Prahas jazzscene

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Det beste fra Prahas jazzscene: supersolide Kristina Barta Quartet med kreativ og melodisk kraftpakke.

Hun har spilt på viktige europeiske jazzscener som Jazzahead! og Montreux Jazz Festival, vunnet høythengende priser og gitt ut kritikerroste album: pianisten og komponisten Kristina Barta er nå endelig klar for sin første konsert i Skandinavia. Når Barta tar med seg de solide musikerne i kvartetten sin til Foajéscenen i mars, får publikum rett og slett oppleve noe av det aller beste i moderne tsjekkisk jazz.  

Love and Passion

Som komponist og utøver plasserer Barta seg som en stilsikker, melodisterk og innovativ aktør. Lytt på det nydelige 2021-albumet Love and Passion for eksempel: her får man vakre og melodiske låter som plasserer seg godt i en europeisk kammerjazz-setting. Hun har en helt egen evne til å mane fram melodilinjer som får deg til å lytte nøye etter samtidig som hun serverer noen kreative kontrapunkt på løpende bånd. Legg til at kvartetten er like kreative i sitt samspill med hverandre og man sitter igjen med ett av de virkelig spennende sentraleuropeiske jazzbandene for tida.  

Kristina Barta har allerede utrettet mye i en innholdsrik karriere: hun har vunnet en rekke priser, vært fast pianist i Euroradio Jazz Orchestra og turnert de sentrale europeiske jazzscener som Jazzahead!, Bimhuis, Montreux Jazz Festival, Steyr Jazz Festival, V4 Jazz Festival, Strasbourgs Jazzdor, D'Jazz Nevers og A Trane.

Barta startet egentlig karrieren som oboist ved Musikkonservatoriet I Praha, men fullførte en grad i jazzpiano etter sine klassiske studier. Hun slapp sitt første album EMA29 på Alessa Records i 2017, og sitt andrealbum Love and Passion i 2021. Se også fram til det splitter nye albumet ...endless questions and answers som kommer vinteren 2023.  

   

Konsertinformasjon

Pris: 0 - 350
Varighet: 1 t, 45 min m/pause
  • Onsdag 15. mars 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika