Foto: Ingrid Arthur/M.A.Productions/Wolfgang Künstle

Gospelgalla

100% GOSPEL!

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

100% Gospel er et konsertprogram som tar for seg den svarte gospelmusikken fra pionerene som Thomas Dorsey og Mahalia Jackson via Aretha Franklin, Andraé Crouch og Edwin Hawkins, til vår tids aktuelle utøvere som Kirk Franklin og Hezekiah Walker.

Kvelden blir bundet sammen av konfransier og dirigent Martin Alfsen. Med seg har en tre kor og en solist.

 

Ingrid Arthur fra Gainesville, Georgia begynner å bli et kjent navn her på berget. Hun har bakgrunn fra gupper som ”The Weather Girls” (It’s raining men) og James Lasts verdensberømte kor og orkester, og nå etter pandemien har hun hatt stor suksess med sitt Aretha Franklin program; ”My love for Aretha” som hun har turnert med i USA og Europa.

Reflex fra Oslo er blant Norges og Nord-Europas mest anerkjente gospelkor. Under Martin Alfsens ledelse har koret spilt hele 24 album og korets originale sanger synges av andre kor og grupper over hele verden.

Oslo Community Choir har eksistert siden 2008 og teller 50 sangere. Koret har turnert i USA og flere europeiske land blant annet Italia, Spania, Tyskland og Montenegro. I 2014 uroppførte koret verket ”Song Of Freedom” basert på tekster fra Nelson Mandela i Cape Town, Sør Afrika.

Fredrikstad Gospelkor er gamle Østfolds mest kjente gospelkor og ble startet i 2014. Dette koret har også holdt konserter i inn- og utland og høsten 2021 urframførte koret ”De avmektiges styrke” i forbindelse med 250-års jubileet for Hans Nielsen Hauge. 

Martin Alfsen er en pioner innen norsk og europeisk gospel både som komponist, tekstforfatter og dirigent. I tillegg til å ha den musikalske ledelsen for ”100% Gospel!” binder han programmet sammen som konsertens konferansier.

  

Pris: 0 - 450
Varighet: 1 t, 45 min u/pause
  • Søndag 26. mars 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika