Foto: Tomas Lauvland Pettersen

Arild Andersen group

Stabekk JazzClub pangstarter 2023 med Arild Andersen Group i Kulturhuset Stabekk Kino.

Sted

Kulturhuset Stabekk Kino

Arrangør

Stabekk JazzClub

Arild Andersen Group, er skapt av at en av norsk jazz’ store stilskapere, Arild Andresen. Han har valgt noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen, og dannet denne superjazzgruppen i 2018. 

Marius Neset, sopran- og tenorsax. Neset har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergen Filharmoniske Orkester og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert. 

Helge Lien, piano. Liens delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ti album med sin egen trio. 

Håkon Mjåset Johansen, trommer.  Johansen har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med mange andre, for eksempel Jan Garbarek, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Motif, Hegge og med selveste Chick Corea. 

— Arild Andersen, har virkelig vært med på å bevege jazzen. Tatt den til forfriskende og levende steder. Noe han fortsetter å gjøre. Aftenpostens anmeldelse av gruppens nye album «Affirmation» 

Benytt anledningen til å oppleve en «tett på-konsert» med dette unike bandet i det like fine og intime Kulturhuset Stabekk Kino.

Pris: 0 - 555
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Torsdag 12. januar 2023 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Kulturhuset Stabekk Kino

Gamle Ringeriksvei 5, 1369 Stabekk