Foto: Juliane Schütz

Trondheim Jazzorkester & GURLS

Spellemannprisvinnere spenner buen – gjør klart for full utblåsing i Store Sal.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Storbandenergi, soul, impro og akustisk hip-hop – sprudlende humørfylt og musikalsk overraskende. Samarbeidet mellom Trondheim Jazzorkester & GURLS har resultert i Spellemanspris-vinnende album og energifylte turnéer. I november kommer endelig den kreative suksessformelen til Bærum Jazzfestival. 

I over et tiår har trioen GURLS vært saksofonist Hanna Paulsberg og bassist Ellen Andrea Wangs boblende og kreative musikalske friminutt. Fra kredbandet Broen har de hentet inn den distinkte vokalisten Marianna Sangita. Sammen har de tre utviklet seg til litt av et flaggskip i norsk jazz. Det sprudlende debutalbumet «Run boy, run» vant Spellemannprisen for beste jazzalbum 2018, og trioen har siden toppet norske jazzfestivaler og spilt for utsolgte klubber. 

I nesten tre tiår har Trondheim Jazzorkester vært landets kanskje fremste utstillingsvindu for nyskapende storbandarrangementer og utforsking av instrumentering i storformat. På turne og i studio har ensemblet samarbeidet med storheter som Chick Corea, Joshua Redman, Pat Metheny, Terje Rypdal og Marius Neset. Har man ikke opplevd Trondheim Jazzorkester live er dette anledningen for å rette opp i det. Her får man oppleve nyskapende storbandarr fremført av et finstemt og samspilt orkester i internasjonal toppklasse. 

Oui

Våren 2021 var det premiere på Hanna Paulsbergs bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester & GURLS. Konsertene på Jazzfest i Trondheim, Mandaljazz, Moldejazz og Sildajazz vakte stor begeistring med en rekke helt nye låter for anledningen, i tillegg til noen av GURLS’ hitlåter i ny drakt.

Dette har det blitt livealbum av som ble feiret med en norgesturné i november 2021. I tillegg til solide kritikker i inn- og utland fikk også albumet, som har fått tittelen Oui, en velfortjent Spellemannspris i 2023.

Høsten 2023 er endelig disse fantastiske musikerne med GURLS klare for Bærum Jazzfestival.

 

 

Konsertinformasjon

Foodtruck

Sulten under jazzfestivalen?

Vi har leid inn Go`Grilla med sin foodtruck fra torsdag 2. til og med lørdag 5. november. Rett utenfor Kulturhuset. Fra kl. 16 - 23.

Det blir burgere og fries! 

Les mer om Go`grilla her

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 485
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Torsdag 2. november 2023 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika