Stian Carstensen – Musical Sanatorium

Musikalsk friskmelding i storformat for genierklært multi-instrumentalist og komponist

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Noen turbulente år der Stian Carstensen virkelig har fått kjenne på kroppen hvordan det er å være alvorlig syk, har resultert i et mesterverk. Musical Sanatorium er virkelig det tittelen antyder – et pleiehjem der musikken har vært med på å få hovedpersonen på rett kjøl igjen. 

Denne musikalske friskmeldingen er et filmatisk, melodisk og rytmisk storverk. En vellykket hybrid av vesteuropeisk film- og kunstmusikk der improvisasjonen utfordrer sjangrenes rammer. På plate låter dette frigjørende og givende – i levende live er dette overveldende

En mer passende avslutning på Bærum Jazzfestival 2023 kan vi knapt tenke oss.

Den folkekjære kunstneren

Multi-instrumentalisten Stian Carstensen har spilt en sentral rolle i norsk og internasjonalt musikkliv i mange år, og han er en særdeles folkekjær musiker. Vi kjenner han fra det populære Farmers Market, men han har vært innom et utall av band og de forskjelligste musikalske uttrykk – alltid med et engasjement og et humør som er nødt til å smitte over på publikum. Han har en fascinasjon for bulgarsk folkemusikk, og et hovedsiktemål med «Musical Sanatorium» er å smi disse rytmene sammen med europeisk kunstmusikk – og litt av hvert annet. 

Alt ved dette verket er helt ualminnelig: En frodig flora av instrumenter knapt noen har tenkt seg hører sammen, store kontraster i temperament og temperatur, store emosjonelle bølgedaler og bølgetopper, musikalske avstikkere til underlige, eksotiske steder – og mye, mye mer. Alt framført av de beste musikere kloden kan frambringe.

Stjernelag

Albumet har bidrag fra anerkjente navn som Mike Patton, Ola Kvernberg, Jacob Collier, Todd Terje, Jarle Vespestad, Finn Guttormsen, Audun Sandvik, Atle Sponberg, Bjarne Magnus Jensen, Sidsel Walstad, Torbjørn Dyrud, Pål Hausken, Gabriel Carstensen Øien, Finn Guttormsen og Marinette Tonning-Olsen og flere av disse hører vi også live denne kvelden. Spesielt verdt å nevne er den rumenske cimbalom-virtuosen Giani Lincan, som blant annet er kjent for å ha bidratt i filmmusikken til Wes Anderson-filmen Grand Budapest Hotel. 

Kulturredaktøren i Dagsavisen, Mode Steinkjer, avslutter sin 6-stjerners anmeldelse av plata slik: «En betegnelse som musikalsk geni er ikke mange forunt, men når det gjelder Stian Carstensen er det som om alt annet blir for smått».

Konsertinformasjon

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 485
Varighet: 1t, 30 min u/pause
  • Søndag 5. november 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika