Foto: Ihne Pedersen

Martin Horntveth: Polaroid

Martin Horntveths Gouldian Finch fremfører kritikerrost bestillingsverk: Polaroid

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Det blir sjangervandring, musikalsk tilbakeblikk og framtidsvyer når Martin Horntveth samler stjernelaget i Gouldian Finch for å framføre bestillingsverket fra Kongsberg Jazzfestival 2021: Polaroid

Mønstre og motsetninger. Intelligent, røft og utforskende. Varme blåsearrangementer og analoge keyboard-swells. Lag på lag med sugende rytmer. 70-talls fusion møter 90-talls post-rock. Funk og country. Assosiasjonsrekkene blir mange når Martin Horntveth følger sporet i sin musikalske utvikling. 

Med på reisen er et jazzstjernespekket band som framfører Martins polaroid-minner fra nesten tre tiår i norsk musikks øverste divisjon.

 

Fra Miles til N.E.R.D

Martin Horntveth er kjent som superenergisk trommeslager i Jaga Jazzist og The National Bank og respektert komponist som har skrevet musikken til serier som Himmelblå, Mammon, Twin og dokumentaren Estonia. I verket Polaroid får vi fargerike snapshots fra Martins rikholdige karriere som trommis og komponist: 

– Inspirasjon har jeg hentet fra Jazzartister som Trygve Seim, Jon Balke, The Thing, Herbie Hancock, Miles Davis & Gil Evans, Wizrd, Weather Report og Elephant9, forteller Martin. – Og mer elekroniske artister som Jónsi, Fennesz, Flying Lotus, N.E.R.D., Aiming For Enrike, Louis Cole og Outkast. Man kan også høre inspirasjon fra filmkomponisten Bjørn Isfält og Knut Reiersrud & Iver Kleive. 

Musikken i Polaroid drives framover av lekenhet, nysgjerrighet, sjangervandring og et aldri så lite hint av gulity pleasure. – I deler av musikken har jeg tenkt at det er lov å le. Jeg har virkelig utfordret meg selv med dette bestillingsverket og har ønsket å utvide min musikalske horisont enda mer. 

– Polaroid er snapshots fra mitt hode og min musikalske verden. Som alltid etterstreber jeg ytterpunkter og variasjon. Derfor er også polaritet en del av tittelen på verket. Som forholder seg som to poler: stikk motsatt – diametralt forskjellig, jf. bipolar. Som beveger seg i motsatte retninger.

Konsertinformasjon

Foodtruck

Sulten under jazzfestivalen?

Vi har leid inn Go`Grilla med sin foodtruck fra torsdag 2. til og med lørdag 5. november. Rett utenfor Kulturhuset. Fra kl. 16 - 23.

Det blir burgere og fries! 

Les mer om Go`Grilla her

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 175 - 350
Varighet: 1 t, 15 min u/pause
  • Fredag 3. november 2023 Kl. 23.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika