Foto: Knut Erik Andersen

Nøtteknekkeren

Tradisjonen tro fra KGB dans & ballett og Opus 82.

Sted

Store Sal

Arrangør

KGB dans & ballett

Det er jul og da setter tradisjonen tro KGB dans & ballett opp balletten ”Nøtteknekkeren” i Bærum Kulturhus. Med seg har de Opus 82 til å spille musikken.

Denne forestillingen danses til jul på alle de store scenene verden over. Ballettskolen er en stolt formidler av dette juleeventyret, og synes det er ekstra stas at det gjøres med levende musikk fra orkestergraven.

Om historien i Nøtteknekkeren

Nøtteknekkeren er historien om lille Clara som får en nøtteknekkerdukke i julegave av sin gudfar herr Drosselmeyer. På natten våkner Clara og oppdager til sin store forbauselse at stuen er full av mus og tinnsoldater som sloss. Midt i det hele er Nøtteknekkeren blitt til en levende prins som kjemper for livet mot den skumle Musekongen. Heldigvis, med litt hjelp fra Clara, overvinner prinsen Musekongen og tar med seg Clara til sitt palass. I palasset holdes det en stor fest for Clara og Nøtteknekkerprinsen hvor alle danser for det vakre paret. Tidlig om morgenen våkner Clara i stuen med Nøtteknekkeren i armene….. var det hele bare en drøm?

Nøtteknekkeroppsteningen til KGB dans & ballett har en sjarm og spilleglede du skal lete lenge etter å finne maken til. Kom og ta del denne i fantastiske juleopplevelsen!

Eventyrstund på Foajéscenen

Ballettskolen ønsker alle, og særlig barna, velkommen til en liten eventyrstund 20 minutter før forestillingen starter. Gratis.

På Foajéscenen vil de møte Nøtteknekkerdukken og høre herr Drosselmeyer fortelle historien om Nøtteknekkeren, Lille Clara og Musekongen og alle de andre de ser igjen på scenen. 

Velkommen!

  

Pris: 0 - 375
Varighet: 1 t 45 min m/pause
  • Tirsdag 12. desember 2023 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika