Foto: Jerome Bonnet

NEXT - CODA 2023

Årets store utenlandske danseforestilling — et tredelt verk av fransk-senegalesiske Amala Dianor. Forvent mye energi og et sterkt fysisk språk!

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Denne kvelden presenterer den fransk-senegalesiske koreografen Amala Dianor det tredelte verket NEXT, som utforsker ideene om generasjoner, overføring og arv. 

Inspirert av prosessen med å forbedre og utvide seg selv, og hvordan gir du deg selv en 'oppgradering' gjennom andre mennesker, stiler og aldre? 

Den bemerkelsesverdige soloen Man Rec, fremført og skapt av Amala Dianor, har turnert verden rundt siden den ble skapt i 2014. Tittelen, som betyr "bare meg" på wolof-språket, og reflekterer Dianors opprinnelse og danner grunnlaget for denne unike forestillingen. Soloen er en fusjon av ulike danseformer, fra urbane og moderne dansestiler til tradisjonelle afrikanske danser. 

I 2018 ble Dianor inspirert av en ung danser ved navn Nangaline Gomis som ønsket å lære en del av Man Rec. Så Dianor skapte Wo-Man - en utvidelse og nyfortolkning av sin opprinnelige koreografi gjennom Nangalines kropp. Ved å tilby et annet perspektiv og en unik vitalitet, er denne forestillingen en hyllest til mangfoldet av kulturer og påvirkninger som beriker deres kunst. 

For sitt siste verk, Level Up, har koreografen samarbeidet med elleve unge urbane dansere, spesialisert i den nye dansen som utvikles i undergrunnen, live og online. Hva skjer med danserne hvis arbeid, hovedsakelig i soloform, jobber sammen som en gruppe? Hva er vi villige til å gi opp for å eksistere som en del av en gruppe?

Forvent mye energi og et sterkt fysisk språk!

---

Forestillingen NEXT av Amala Dianor erstatter Siguifin av samme koreograf. Siguifin må dessverre utga pga den pågående konflikten i Mali og Burkina Faso.

Bilde av tre dansere delvis opplyst av lysstoffrør

   

Om NEXT

CODA 2023

Forestillingen er en del av CODA-2023

Pris: 0 - 420
Varighet: 1t, 15 min
  • Torsdag 19. oktober 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika