Musikkmeditasjon i Tanum kirke

Musikkmeditasjon i Tanum kirke

Tord Gustavsen med gjester. Stillhet, musikk, poesi nattverd og nyskapende liturgi

Sted

Tanum kirke

Arrangør

Tanum kirke

Tanum kirke ønsker velkommen til musikkmeditasjoner tre kvelder høsten 23.

Musikkmeditasjonene er en times samling med en spesialskrevet liturgi med poetisk språk – det er lesning, fellessang, mulighet for nattverd – og rikelig med tid til bare å hvile i musikken. 

---

13. september, kl. 19.30

Det blir besøk av trompetist Hildegunn Øiseth, en musiker med en imponerende cv og lang fartstid i skjæringspunktet mellom verdensmusikk, impro og lyrisk jazz. Hun spiller bukkehorn, trompet og elektronikk, og spiller sammen med Tord Gustavsen på flygel og elektronikk. Sveinung Hansli og Dorothee Ziller er liturger.

Her kan du lese mer om Hildegunn Øiseth

---

25. oktober 2023, kl. 19.30

Besøk av gitar-legenden Eivind Aarset til liturgisk musikkmeditasjon. Eivind har preget den europeiske jazzscenen i flere tiår. Han har en helt egen ‘sound’, og en ydmyk men samtidig karaktersterk spillemåte som forgyller det  musikalske totaluttrykket, og som framhever andre like mye som ham selv.

I tillegg til flere kritikerroste album under eget navn, er Eivind kjent fra langvarig samarbeid med bl.a. Nils Petter Molvær. Han har vunnet den høythengende Buddy-prisen som en av de ypperste musikerne i norsk jazz. I Tanum skal han spille sammen med Tord Gustavsen på flygel.

---

22. november 2023, kl. 19.30

Årets siste liturgiske musikkmeditasjon avholdes onsdag 22. november. Denne gangen får vi besøk av den strålende unge cellisten Birgitta Elisa Oftestad f. 2002. Hun har bl.a. vunnet “Virtuos” – NRKs konkurranse for unge solister, og en rekke andre førstepriser, og har allerede omfattende erfaring som solist og kammermusiker. Hun skal spille vakker og meditativ cello-musikk av bl.a. Fauré og Pärt, akkompagnert av Tord Gustavsen, for anledningen som “klassisk” akkompagnatør.

Vi ønsker velkommen til en stemningsfull time med ny liturgi med poetisk språk - lesninger, mulighet for nattverd, og rikelig med tid til bare å hvile i musikken.

---

Gratis inngang. Kollekt.

Gratis
Varighet: 2 timer u/pause
  • Onsdag 22. november 2023 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Tanum kirke

Tanumveien 133
1341 Slependen