Lullaby of the sea

Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig med vakre voggesanger for tilhørighet

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Solveig Slettahjell og iranske Mahsa Vahdat synger sanger basert på voggesang-motiver med nye og klassiske tekster på norsk og persisk. Med seg har de Tord Gustavsen (flygel og elektronikk) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronikk).

Ideen bygger på et samarbeide de fire utviklet rundt innspilling og utgivelse av duetten Lullaby of the sea – en nyskrevet voggesang av Erik Hillestad og Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Duetten handler om den 1 år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021.

 

Et sterkt musikalsk møte

Med utgangspunkt i dette sterke musikalske møtet ønsket sangerne å fortsette samarbeidet og utvikle et konsertprogram sammen med sanger til våre barn som ledetråd. Her finner vi klassiske og nyskrevne iranske dikt med motiv i slekt med voggesangen, gjendiktet av Erik Hillestad og musikk av Mahsa Vadat, klassiske voggesanger fra Norge, Iran og andre land og også musikk Solveig Slettahjell, Sjur Miljeteig og Tord Gustavsen.

Et bakteppe for prosjektet som også vil finne gjenklang i noen av sangene er også utviklingen av menneskerettigheter i Iran som tvinger folk i eksil. Spesielt har kvinner i Iran engasjert seg i en kamp for endringer det siste året med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022.

Som iransk kvinne og sanger lever også Mahsa Vadat i eksil. Gjennom sitt samarbeid med Kirkelig Kulturverksted og Erik Hillestad har hun i flere år hatt en tilknytning til Norge hvor hennes musikalske kapasitet er til stor inspirasjon for hennes kolleger, noe denne konserten vil vise til fulle.

Foodtruck

Sulten under jazzfestivalen?

Vi har leid inn Go`Grilla med sin foodtruck fra torsdag 2. til og med lørdag 5. november. Rett utenfor Kulturhuset. Fra kl. 16 - 23.

Det blir burgere og fries! 

Les mer om Go`Grilla her

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 485
Varighet: 1t, 15 min u/pause
  • Torsdag 2. november 2023 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika