Jul med kleive

Tradisjonskonsert med Julie og Torfinn. Akkurat som vi vil ha det.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Stor steming - Store Sal - Store øyeblikk

To blad Kleive, far og datter, i nært samspill med gode musikervenner der de fremfører egne låter, velkjente klassikere i nye arrangementer og julemusikk i nye drakter. I tillegg til sin favorittmusikk, byr Kleive og Kleive også på favorittmat etter konserten . Ingen strenger er stille i dette laget - velkommen til en lun stemningskveld i førjulstida.

Julie Kleive

Julie er sanger og låtskriver som har beveget seg gjennom store deler av norsk musikkliv de seneste årene. Hennes virke er i høyeste grad  sjanger-overskridende, da uttrykket hennes først og fremst ligger i formidlingen. I 2012 mottok hun Bærum kommunes kulturstipend for videre kunstnerisk utvikling, og i 2013 Budstikkas stipend for unge kunstnere.

Julie er aktiv i mange prosjekter, og flere av hennes samarbeid har ledet til plateutgivelser og konsertvirksomhet i inn- og utland med blant annet Shimmering, Synne Sanden, Oslo Kammerkor, Jenny Augusta og Runar Anderesen. I duoprosjektet sitt, «Olaf og Julie» har Kleive fått fremføre låtene sine for publikum på små og større scener, blant annet som support for Lillebjørn Nilsen og Ole Paus.

Et unikt uttrykk

I likhet med datteren klarer Torfinn Kleive å skape unikt uttrykk med tangentene han velger å spille på. Torfinn Kleive har sin musikalske bakgrunn som sanger i blant annet Det Norske Solistkor, og Christiania mannskor. Gjennom de siste årene har han skrevet musikk til bryllup, jul og barnebarn i tillegg til å skrive arrangementer for kor og strykere - blant annet til Julies sanger.

Et livslangt samarbeid

Julie og Torfinn har hatt et samarbeid pågående mer enn 30 år, og elsker å sette sammen et førjulsprogram med musikk de er glade i. 

Utsøkt trio

Hilde Fjerdingøy, opprinnelig frå Svalbard, er en av de beste utøverne på torader vi har her i landet med sin sjelfulle, kraftige og groovy stil. Hun spiller musikk fra mange forskjellige tradisjoner i de nordiske landa, men det er tradisjonen frå Helgelandskysten der hun vokste opp som hun har gått dypest inn i.

Hilde har en mengde prosjekter og konstellasjoner hun spiller sammen med. Hun er medlem av det svensk-norske bandet Rim, Hildur dansekompani, Duo Fjerdingøy & Andersson og ikke minst er hun primus motor i gruppa Moenje som var nominert til Spellemannsprisen i fjor. Hun har en mastergrad i nordisk folkemusikk fra Ole Bull Akademiet på Voss, Sibeliusakademiet i Helsinki, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm og Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Hilde har også spilt inn en lang rekke konserter og turnéer rundt i Norden i tillegg til Kina, Brasil, USA, Estland, Latvia, England og Østerrike.

Julie Ofelia Østrem Ossum er norsk cellist, vokalist og pianist fra Jar, utenfor Oslo. Til tross for klassisk skolering i oppveksten, er Ossum mest kjent som medlem i de norske indiebandene Einar Stray Orchestra og Team Me. I tillegg har hun spilt med artister som Moddi, Kråkesølv, Kollwitz, My Little Pony og Therese Aune. Våren 2009 fikk hun utdelt Budstikkas kulturstipend på 30 000 kroner for sitt musikalske talent og innsats.

Torkjell Hovland fra Ørsta er kontrabassist og musikkskribent med mastergrad i musikkvitskap fra universitetet i Oslo. Masteroppgaven hans tok for seg stillhet, noe han utforsker videre i sin egen musikk.

---

Grip sjansen – la deg bli beveget og kom i den rette førjulsstemningen sammen med Kleive og Kleive med venner.

---

Etter konserten inviteres alle til julesmaker på øvre og nedre Foajé i Kulturhuset.

Pris: 0 - 470
Varighet: 1 t, 20 min u/pause
  • Torsdag 14. desember 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika