Jazzanova

Foto: Philipp Jester

Jazzanova

Klubbhelter fra Berlin gjenoppstår som ni-manns liveband

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

På tidlig 00-tall var Jazzanova sentrale i nu-jazzbevegelsen og var med på å definere lyden av europeisk klubbmusikk. Hvem har vel ikke latt seg rive med av den smakfulle rytmebonanzaen i låter som Ian Pooleys What’s Your Number (Jazzanova Renumber)?

Der arbeidsredskapene tidligere var platespilleren og laptopen, har gjengen i Jazzanova de siste ti årene utviklet seg mot det analoge – til et svært så samspilt liveband. Gjennom årene har de hatt suksess som DJ-kollektiv, remiksere, produsenter og radioverter. At Berlin-kollektivet også fikser live-formatet kommer ikke som noen overraskelse. Her er det velutviklet sans for estetikk og penty av fingerspitzgefühl.

Fra 00-tallets neo-soul, broken beat, nu jazz og deep house til seksti- og søttitallets analoge funk, disco og Latin – Jazzanova ser både tilbake og framover når de i november omskaper Store Sal i Bærum Kulturhus til et svett klubblokale.  

Kanskje får man ekte 60-talls Detroit-funk og soul slik Jazzanova gjør det på fjorårets hyllest av den smått legendariske labelen Strata Records? Litt Latin? Noen broken beats anno 2002? Det er nettopp dette som gjør Jazzanova live til et band man bare må se. Uvissheten om hva som kommer til å spilles, men vissheten om at det kommer til å låte fett.  

---

Alle med billetter til Jazzanovas konsert kan komme gratis inn på Jazznytt18 og høre Audun Vinger prate jazz med gutta fra Jazzanova etter konserten er ferdig.

   

Mer informasjon om konserten

Foodtruck

Sulten under jazzfestivalen?

Vi har leid inn Go`Grilla med sin foodtruck fra torsdag 2. til og med lørdag 5. november. Rett utenfor Kulturhuset. Fra kl. 16 - 23.

Det blir burgere og fries! 

Les mer om Go`Grilla her

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 420
Varighet: 1 time u/pause
  • Lørdag 4. november 2023 Kl. 17.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika