Foto: Tale Hendnes

Frå Form til Famling

Om hvorfor noe huskes og annet glemmes. En tverrkunstnerisk performance av Solveig Styve Holte på Henie Onstad Kunstsenter under Bærum Jazzfestival.

Sted

Høvikodden

Arrangør

Henie Onstad Kunstsenter

En del av serien

Bærum Jazzfestival Program 2023

Frå Form til Famling er en tverrkunstnerisk performance av Solveig Styve Holte over flere timer ute og inne på Henie Onstad Kunstsenter. Forestillingen bruker hele kunstsenteret og den omkringliggende parken og fjorden, og inviterer publikum til en aktiv fundering over hvorfor noe huskes og annet glemmes.

Musikken er nyskrevet og framført av Ane Marthe Sørlien Holen, Jan Martin Smørdal og Kristine Tjøgersen, med kostymer og det visuelle ved Solveig Fagermo, og lysdesign av Elisabeth Kjeldahl Nilsson.

Foto: Tale Hendnes

Frå Form til Famling er et nytt koreografisk arbeid som tar utgangspunkt i de materielle sporene i arkivet etter Høvik Ballet, det første frie profesjonelle dansekompaniet i Norge i nyere tid. 

Kompaniet eksisterte fra 1969 til 1989, og hadde Henie Onstad Kunstsenter på Høvikodden som fast tilholdssted. Sammenlignet med musikk, teater, visuell kunst og litteratur fra samme periode er den tidlige dansekunsten lite dokumentert, men noe finnes.

Prosjektet har arbeidet med foto og filmmateriale fra den første perioden fra 1969 til 1975, og tittelen er en reversering av NRK-programmet Fra famling til form fra 1969, den første filmdokumentasjonen av kompaniet.

Se utdraget fra NRK her.

Forestillingen skjer både innendørs og utendørs på Henie Onstad i et tidsrom på fire timer fra starttidspunktet.

  • Torsdag 2. nov: kl. 15.00
  • Fredag 3. nov: kl. 12.00
  • Lørdag 4. nov: kl. 12.00
  • Søndag 5. nov: kl. 12.00

Om forestillingen

Pris: 150
Varighet: 4 timer
  • Søndag 5. november 2023 Kl. 12.00
    Forestillingen er spilt