Thomas Seltzer

Foto: Metric Design & Are Kleivan

Thomas Seltzer

Snakker rett fra levra om den amerikanske drømmen.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Ny dato! Arrangementet har blitt flyttet fra 3. nov på grunn av sykdom.

NRK-profil og Turboneger-bassist Thomas Seltzer tar deg med til sitt første hjemland. I en reise fra rustbeltet til prærien via suburbia og bykjernen leter vi etter svar på hva som har gått galt og hvor Seltzers elskede USA er på vei.

Mixed feelings

Det er nok mange av oss som kjenner oss igjen i Seltzers blandede følelser for USA: mange er jo oppriktig glade i dette landet og disse folkene som preger våre liv. Når vi føler det bærer galt av sted, det være seg opioid-krisen, stormingen av Capitol Hill, politiets behandling av afro-amerikanere eller økende økonomiske skiller i samfunnet, føler vi det stikker litt i hjertet. Hvor ble det av dette forjettede landet der alt var stort og perfekt? Når var det egentlig det skjedde, dette at den amerikanske drømmen rett og slett forsvant? Er ikke lenger hardt arbeid nøkkelen til suksess?

Burger – selvfølgelig!

Før forestillingen, fra 18.00, kan de 50 første til mølla gjøre kvelden hel-amerikansk med en feit burger (også vegetar) og øl.

Vår egen kokk, Kjell-Tore Senkpiel stabler sammen en full-stack, og til 200,– bestiller du burgeren når du kjøper billettene.

Det er dessverre ikke mulig å kjøpe flere burgere. 

Bilde av en burger og øl

Framtidstro

Men så er det disse lysglimtene, da: mennesker med framtidstro, ex-junkies som har kommet seg ut av herointåka, skapertrangen, Big Sky County og solnedgangen over Santa Monica Beach. Det er umulig å ikke kjenne på et elsk/hat-forhold til det store landet i vest som preger vår kultur og vårt dagligliv.

Hvor går USA post-Trump? Hva fant Thomas på sin reise gjennom sitt første hjemland? Kan landet bli gjenforent igjen, eller er avgrunnen mellom BLM og Qanon-forfekterne for dyp? Og, ikke minst, hvordan går det med Seltzers slekt og venner der borte? Klarer Bubba Freeman å skaffe nok penger til å ta universitetsutdannelsen han drømmer om?

Denne kvelden får vi svar på mye av dette med sylskarpe one-linere fra Superior og Nesoddens breiale og rappkjefta store sønn.

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 100 - 450
Varighet: 1 time u/pause
  • Onsdag 2. februar 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika