Stardust – Hilde Louise Asbjørnsen

Stardust – Hilde Louise Asbjørnsen

Åtte utrolige kvinneliv portrettert i en tour de force av en forestilling.  

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Hva har Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe til felles? Ved siden av kompromissløshet og utrolig kunstnerisk output? Svaret er musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Hilde Louise Asbjørnsen. 

Nå inviterer Asbjørnsen til sitt solo-show om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, dengang da jazz var rock’n roll. 

Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

 

Nyfeministisk fest

«Stardust» er en nyfeministisk fest-forestilling om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid. Historien fortelles ofte gjennom mannlige bragder. I «Stardust» forteller Asbjørnsen tidenes gang gjennom livene til åtte av verdens store kvinnelige stjerner, artister som brøt barrierer og tabuer lenge før bh’en brant på slutten av 60-tallet. 

Både boken og showet dykker ned i kamper, ambisjoner og seiere mot alle odds i en tid vi i dag ser på som kvinneundertrykkende og tungrodd. «Stardust» er fylt til randen av drivende musikalske nummer, backet av en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste og Paris på sitt villeste, til Kristiania på sitt mest uskyldige...

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 0 - 495
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Fredag 11. mars 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika