Mnozil Brass - Phoenix

Mnozil Brass - Phoenix

Livefavorittene Mnozil Brass tilbake for sjette gang

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Som en Fugl Føniks reiser Mnozil Brass seg fra pandemi-asken. «Phoenix» er turnétittelen som den østerrikske brass-septetten nå reiser verden rundt under. Stikkord: humor og virtuositet i stilsikker miks.

Fugl Føniks

I de nesten 27 årene Mnozil har eksistert, har humoren og gjøgleriet ligget der som et solid fundament. Sammen med instrumentferdigheter på et skyhøyt nivå blir dette en miks som virkelig har funnet sitt publikum. «Phoenix» markerer en ny epoke for brassvirtuosene: nå skal også livets seriøse aspekter gjennomgå ensemblets elleville humorsjonglering og omkalfatring av den klassiske musikken.

Med alder og erfaring kommer visdom, noe Mnozil drar nytte av når de skal fininnstille humor-siktet i et post-pandemisk underholdningslandskap. Som en musikkens Fugl Føniks stiger de sju opp av asken skapt av pandemien og gir oss en solid dose med det vi trenger mest: livsglede, latter og imponerende musisering.

Kulturhusfavoritter

Dette er sjette gangen de virtuose messing-gjøglerne kommer til Bærum Kulturhus. Jubileumskonsertene i 2019 står igjen som solide live-høydepunkter i et ellers sterkt arrangementsår. Det er i det hele tatt et gjensidig og langvarig affeksjonsforhold mellom publikum og ensemble vi snakker om her.

Østerrike har fostret mange musikalske storheter – Mnozil Brass inkludert. Bandet ble startet i 1992 av studenter fra Universität für Musik und darstellende Kunst Wien. De sju møttes på puben Mnozil og fant tidlig tonen – musikalsk så vel som humormessig. Nesten tre tiår senere er de elsket for sin særegne stil og humoristiske formidling som får publikum til å bryte ut i latter. De gjør sine helt egne versjoner av kjente klassikere, og når de spiller østerrikske og tyske schlägers blir ofte resultatet absurd og komisk. Med sine messing-instrumenter i alle størrelser og fasonger regnes Mnozil Brass-gutta også som noen av verdens beste innen sitt felt.

Bli med på gjenfødelsen: la morgenrøden antenne reiret, stig så opp til himmelen ut av asken som en Fugl Føniks sammen med Mnozil Brass.

Mer info om arrangementet

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 0 - 585
Varighet: 2 t, 30 min m/pause
  • Lørdag 5. mars 2022 Kl. 18.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika