Les Vents Français

Superstjerneblåsekvintett. Hersant, Hindemith, Mozart, Klughardt og Poulenc perfeksjonert.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Om det finnes superstjerner blant internasjonale, klassiske blåsere, er flere av Les Vents Français-medlemmene blant dem.

 

Fingerspitzgefühl

 

Den fransk/sveitsiske blåsekvintetten har medlemmer som fløytist Emmanuel Pahud – anerkjent verden over som en av sitt instruments aller fremste utøvere. Berliner Philharmonikers første-fløytist turnerer verden rundt, gir ut solo-utgivelser på EMI Classics og har stueveggen full av priser og utmerkelser.

 

Francois Leleux er heller ingen hvem som helst. Ivrige konsertgjengere har kanskje hatt gleden av å oppleve oboisten i utfoldelse som Artist in Residence med Det Norske Kammerorkester. Andre har kanskje hørt ham som soloist med the New York Philharmonic, Berliner Philharmoniker eller Kungliga Filharmonikerna. Fellesnevneren: spill av ypperste klasse og formidlingsevne av de sjeldne.

Klarinettist Paul Meyer, fagottist Gilbert Audin og Radovan Vlatković er av samme kaliber: meritterte, travle på den internasjonale konsertarenaen og etterspurte som solister og ensemblemusikere i studio.

Kvintetten er forsterket med en pianist fra øverste hylle: Éric Le Sage.

Fra Mozart til Hindemith

Når utøverne er i førstedivisjon må konsertprogrammet matche. Det gjør det: publikum får servert et smakfullt utvalg av verk fra Hersant, Hindemith, Mozart, Klughardt og Poulenc. Spennet mellom komponistene er ganske stort – det som binder det hele sammen er, naturlig nok, instrumentasjonen men også utøvernes evne til å omstille seg fra ett utrykk til et annet.

Mange dyktige utøvere vil slite med overgangen fra Mozart til Hindemith, det er tross alt to ganske så forskjellige kompositoriske uttrykk det er snakk kom her. Ikke denne kvintetten. Fra tonale Mozart-satser til atonale Hindemith-passasjer – de fem blåserne loser lytteren trygt gjennom et landskap som er rikt på inntrykk.

Er man typen som verdsetter perfeksjonert spill og sterk formidlingsevne bør man sette av denne maikvelden til en stund i Les Vents Français’ selskap.

 

Anbefalt lytting:

Kort ned ventetiden fram mot denne maikvelden med flotte utgivelser som "Hindemith: Wind Sonatas" og "Beethoven: Chamber Music for Winds".

Konsertinformasjon

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus

Denne forestillingen har Bizzy-pris!

Bizzy er en egen app for de mellom 13-21 år i Viken som gir rabatterte priser på utvalgte kulturarrangementer i fylket. For å få tilgang til våre arrangementer med Bizzy-pris, må du gå inn via appen. Last ned Bizzy her.

Pris: 0 - 485
Varighet:
  • Tirsdag 3. mai 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika