Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu

Norsk jazz’ største internasjonale navn er endelig tilbake, sammen med indisk perkusjonist-unikum.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Legenden vender tilbake

En saksofontone så distinkt at den har definert hel stilretning i jazzen. Norsk jazz’ største internasjonale navn. Endelig kommer legenden Jan Garbarek tilbake til Bærum Kulturhus.

I oktober 2015 kunne man oppleve høytidsstemte og lykkelige publikummere strømme ut av Bærum Kulturhus. Anledningen? En storslagen og vakker konsert med Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu. Nå er det gode muligheter for igjen å oppleve stor tonekunst: den norske saksofonlegenden kommer tilbake til Sandvika i mai 2022.

Med stemmen som ideal

– Den menneskelige stemme er mitt ideal, sier Jan Garbarek, og det er svært lite sannsynlig at noen annen saksofonist klarer å komme så nær sitt ideal som han. Det er kontrasten mellom sanglignende og poetiske elementer, enkelheten og intensiteten av fri improvisasjoner med andre musikere, som definerer Jan Garbareks helt unike tone.

Musikerne i bandet bidrar hver på sin måte: på piano, Rainer Brüninghaus, som har ledsaget ham gjennom mange år, Trilok Gurtu fra India, en ekstatisk magiker på ulike slagverk, og brasilianske Yuri Daniel på bass. Garbarek er en musikalsk verdensreisende, han har pustet inn vindene av alle lydene som blåste hans vei.

Jan Garbarek har aldri stått på stedet hvil musikalsk. Uansett hvilken musikalsk sammenheng han befinner seg i er den personlige «Garbarektonen» lett gjenkjennelig. Han har lyttet og latt seg inspirere av de største innen jazz, klassisk og folkemusikk fra ulike verdensdeler og hele tiden arbeidet målbevisst med sitt eget uttrykk.

Konsertinformasjon

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 0 - 960
Varighet: 2 timer u/pause
  • Mandag 9. mai 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika