Erró – Kunstutstilling

Foto: Erró

Erró – Kunstutstilling

Fire verk av Islands store pop-art-ikon kan sees hele sesongen gjennom

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Islands store pop-art ikon Erró står som en påle i samtidskunsten. Med et distinkt collageuttrykk basert på formspråket i samtidens reklame, tegneserier og postere har han blitt sammenlignet med kunstnere som Roy Lichtenstein, Andy Warhol og James Rosenquist.

Bilde av Erró

Fire sentrale verk har blitt valgt ut for å representere Errós rikholdige katalog:

Angoulême, Homage to the comic book, 1982/2020
Silver Surfer Saga, 1999/2020
Birdscape, 1979/2020
Fishscape, 1974/2020

Alle verkene er utstillingskopier i digital pigment print og vises i samarbeid med kunstneren Erró og Danielle Kvaran, kurator i Reykjavik Kunstmuseum - Erró samling.

Utstillingen er ikke en salgsutstilling.

 

Et skråblikk på massekulturen

En reise til New York i 1964 skulle vise seg å være et skille i Errós virke. Fra nå av var massekulturens tegneserier, tegnefilmer, reklame- og propagandabilder den viktigste inspirasjonskilden til hans kunst, som igjen peker på konkrete politiske hendinger eller hendelser i samtiden.

Det er gjerne store temaer han tar opp i sitt tegneserieaktige collageuttrykk: Storpolitikk, krig, seksualitet, forbrukssamfunnet og kulturelt hegemoni blir belyst i et fargerikt pop-art-univers.

Bilde av Erró

«Ved å arbeide med dagliglivets begivenheter, søker jeg å tolke samtiden – et kort øyeblikksbilde før glemselens slør legger seg over hendelsen.»

Erró

Om Erró

Guðmundur Guðmundsson, aka Erró, født 1932 har siden 50-tallet vært en internasjonal kunstner. Han har en tydelig link til Norge hvor han studerte ved Statens Kunstakademi i Oslo før han senere tok steget ut i Europa. I dag er han basert i Paris og nyter stor anerkjennelse verden over.

Bilde av Erró
Gratis
Varighet:
  • Onsdag 12. januar 2022 Kl. 11.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika