Foto: Morgan Hickinbotham

Brotherly

Urpremiere på Tony Trans danseforestilling om individ- og gruppedynamikk.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

Tre dansere bruker irsk steppdans for å vise individer i en gruppering, men også kraften en gruppe kan ha på enkeltmennesker. En tveegget dynamikk med en avkledning av individets indre i møte med motgang, men også det lekende og livgivende i felleskapet.

Den kontrollerte dansen vi gjenkjenner fra Riverdance med rigide overkropper, strake armer langs siden, og dansere på linje med et tydelig rytmisk fotarbeid, brukes her sammen med samtidsdansen.

I dagens samfunn ser vi stadige opprettelser og fremstøt av grupperinger basert på ofte problematiske ønsker om en «større helhet» – vi, oss, mot dem og de andre. Brotherly ser på denne dynamikken fra både individets og gruppens side, og valget av irsk steppdans er bevist.

Denne spesifikke irske kulturformen ble revitalisert på 1900-tallet i respons mot Storbritannias kolonialisme, og er for irene mer enn bare Riverdance som vi i dag forbinder det med.

Om Tony Tran

Tony Tran er en norsk-vietnamesisk dansekunstner med base i Oslo. Han har studert ved Kunsthøgskolen i Oslo og Skolen for Moderne Dans i København. Arbeidene hans  er presentert i inn og utland, blant annet i Sverige (Dansens Hus Stockholm), Grønland (Nuuk Nordic Festival), Italia (Operaestate Festival Veneto) og Sør-Korea (Seoul International Dance Festival).

Bilde av koreograf Tony Tran
Bilde av danserne i forestillingen Brotherly

Om forestillingen

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus
Pris: 175 - 320
Varighet: 1 time
  • Fredag 21. januar 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika