Moka Efti Orchestra feat. Severija

Storbandet fra Babylon Berlin-serien til Norge for første gang. 

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Ta på deg finstasen og fest som om du er i Berlin i 1929! Moka Efti Orchestra med vokalist Severija i front gir deg den frihetssøkende og hedonistiske stemningen fra Babylon Berlin.

Fra en epoke der Berlin var både skitten så vel som glamorøs, henter Moka Efti fram feststemningen fra byens nattklubber. Sving absintglasset og la deg rive med!

 

Til aske, til støv

«Zu Asche, Zu Staub» har du garantert hørt. Tittelsporet for Babylon Berlin-serien inneholder alt som har gjort Moka Efti Orchestra til et internasjonalt navn: stilfulle storband-arrangementer, tidsriktige instrumenter, vakre arrangementer, et samspilt orkester og en vokalist med en utstråling som bare en filmstjerne kan ha. 

14-manns storbandet følger opp med andre sterke låter fra Babylon Berlin-soundtracket: Süsse Lügen, Wannsee Weise, Die Nacht og Hollaender Mash Up for å nevne noen. Det er nesten sånn at man venter å se Charlotte Ritter eller Gereon Rath fra serien komme halsende igjennom Store Sal på jakt etter gulltransporten fra Sovjetunionen. 

 

Fra Zappa til Einstürzende Neubauten

Moka Efti er skapt av komponistene Nikko Weidemann og Mario Kamien (kjent fra elektronikaduoen Dzihan & Kamien). Weidemann har litt av en karriere bak seg: han har samarbeidet og spilt med store artister som Frank Zappa, Nick Cave, Nena, Rufus Wainwright og Einstürzende Neubauten! Sammen med saksofonist og arrangør Sebastian Borkowski (som også spiller i Meute og Jazzanova), har Weidemann og Kamien skapt stilsikre og fengende låter som fanger tidsånden i 20-tallets Berlin perfekt.

Storbandet beveger seg i tidsriktig takt fra swing til blues, ragtime, chansons, storband-charleston og klezmer-komposisjoner som drar tankene hen til et fritt Berlin i tiden før alt ble så galt.

 

Grevinne Sorokina

Skuespiller og vokalist Severija har du sett på skjermen om du har latt deg rive med av historiene fra Weimarrepublikkens siste år før nazistene tok over. I flere av Babylon Berlin-episodene kan du se hovedpersonen Gereon Rath haste gjennom den legendariske nattklubben Moka Efti (som eksisterte i virkeligheten). På scenen i denne klubben: Moka Efti Orchestra med den karismatiske Severija i front. I serien spiller hun rollen som artisten Nikoros, aka grevinne Svetlana Sorokina, en russisk emigrant med relasjoner både til Sovjetregjeringen og den trotskistiske eksilopposisjonen. 

Denne novemberkvelden kan publikum altså oppleve ekte Babylon Berlin-stjerner live på scenen i Store Sal, oppleve den frie stemningen i 20-tallets Berlin og la seg imponere av ett av Europas mest ettertraktede storband.

Samarbeidspartner

Konserten med Moka Efti Orchestra er støttet av Den Tyske Ambassaden i Norge.

Konsertinfo

Pris: 0 - 585
Varighet: 2 t, u/pause
  • Fredag 18. november 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika