Kleive og Kleives jul

Favorittmusikk og varmende smaker.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Et livslangt samarbeid 

Julie og Torfinn Kleive er en duo med et livslangt samarbeid bak seg. Sånn blir det når en far og en datter den samme musikken inni seg, og det samme behovet for å uttrykke den. Duoens tidligste opptredner fant sted i form av kanonsang på skuldrene på skogsturer, ved fremføring av egenkomponert barnehagesang og rundt bålpanna med familie og venner på en lun øy i en travel skjærgård. Etter hvert har de sluppet flere og flere lyttere inn i sitt musikalske univers, og konserten deres «Kleives Jul» i Bærum Kulturhus har blitt en tradisjon for mange mennesker. 

Julie Kleive er en sanger og låtskriver som har beveget seg gjennom store deler av norsk musikkliv de seneste årene. Julies virke er i høyeste grad sjangeroverskridende, da uttrykket hennes først og fremst ligger i formidlingen. Hun er aktiv i mange prosjekter, og flere av hennes samarbeid har ledet til plateutgivelser og konsertvirksomhet i inn- og utland med blant annet Marcus Paus, Synne Sanden og den nyetablerte duoen July August.

Torfinn Kleive har sin musikalske bakgrunn som sanger i blant annet Det Norske Solistkor. Gjennom de siste årene har han skrevet musikk til bryllup, jul og barnebarn i tillegg til å skrive arrangementer for kor og strykere, blant annet til Julies musikk. Torfinn arbeider til daglig som fastlege.

Far og datter er så heldige å ha med seg en utsøkt trio

Hilde Fjerdingøy, opprinnelig fra Svalbard, er en av de beste utøverne toradere vi har her i landet med sin sjelfulle, kraftige og groovy stil. Hun spiller musikk fra mange ulike tradisjoner i de nordiske land, men det er tradisjonen fra Helgelandskysten der hun vokste opp, hun har gått dypest inn i. Hilde har en rekke prosjekter og konstellasjoner hun spiller med. Hun er medlem av det svensk-norske bandet Rim, Hildur danskompani, Duo Fjerdingøy 6 Andersson og ikke minst er hun primus motor i gruppa Moenje som var nominert til Spellemannsprisen i 2020. Hilde har en mastergrad i nordisk folkemusikk fra Ole Bull Akademiet på Voss, Sibeliusakademiet i Hellsinki, Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm og Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Hilde has spiilt en lang rekke konserter og turneer rundt i norden, samt hold konserter i Kina, Brasil, Usa, Estland, Latvia, England og Østerrike!

Julie Ofelia Østrem Ossum er en norsk cellist, vokalist og pianist fra Jar, utenfor Oslo. Til tross for klassisk skolering i oppveksten, er Ossum mest kjent som medlem i de norske indie-bandene Einar Stray Orchestra og Team Me. I tillegg har hun spilt med artister som Moddi, Kråkesølv, Kollwitz, My Little Pony og Therese Aune. Våren 2009 fikk hun utdelt Budstikkas kulturstipend for sitt musikalske talent og innsats. 

Torkjell Hovland  fra Ørsta er kontrabassist og musikkskribent med mastergrad i musikkvitskap fra Universitetet i Oslo. Masteroppgava hans tok for seg stillhet noe han utforsker videre i sin eigen musikk og i møte med andre musikere.

 

I tillegg til sin favorittmusikk, byr Kleive og Kleive også på favorittmat etter konserten - juletapas!

 

Pris: 0 - 485
Varighet: 1 t, 20 min u/pause
  • Torsdag 15. desember 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika