Kathrine Windfeld Sextet

Pianist, komponist og bandleder Kathrine Windfeld fronter sterk dansk-svensk-polsk sekstett under Bærum jazzfestival.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Merittlisten til den danske pianisten, komponisten og bandlederen Kathrine Windfeld forklarer rimelig greit hvorfor hun i løpet av kort tid har etablert seg i den øverste divisjonen av europeisk jazz. Med fem solide album, turnéer hjemme og internasjonalt, samarbeid med toppfolk som Mike Stern og Seamus Blake, bestillingsverk for DR Big Band og mangeårig leder for sitt eget storband, er det en utøver og komponist av stort format som kommer til Bærum jazzfestival i september.

Hun har oppnådd mye, men viktigst er det kanskje at Windfeld skaper musikk som tar tak i deg og gjør noe med deg. Hun beskriver musikken sin best selv: – Min musik er melodisk og iørefallende (…) Mange skriver altfor pent. Jeg er bestemt ikke bange for at skrive en smuk ballade, det må gerne være dybt og inderligt. Men det skal være super-sansestimulerende. Det med at du kommer hele farveskalaen igennem, det er fantastisk. Jeg er en temperamentsfuld person med store følelser.

New Jazz Artist of the Year

Kathrine Windfeld ble ved Danish Music Award i 2016 utnevnt til «New Jazz Artist of the Year», og i 2018 ble plata «Latency» valgt til årets danske jazzplate. Hjemme og internasjonalt har hun, vel fortjent, skapt mye oppmerksomhet rundt sitt arbeide som komponist, utøver, arrangør og leder for sitt eget storband.

Med originale komposisjoner og smakfulle arrangementer, skaper hun et helstøpt rammeverk som sekstetten improviserer rundt. Sekstetten består av unge utøvere fra Danmark, Sverige og Polen, og dette er musikere som oppfyller ambisjonene i Kathrines komposisjoner og arrangement. Her får man en svært så vellykket kombinasjon av det delikate med det kraftfulle. Sofistikert harmonikk blandet med drivende rytmikk toppet med lyriske ballader. Utforskende soloer som elegant glir inn i Windfelds eksplosive arrangementskonklusjoner.

Miks inn solide doser temperament, temperatur og fokusert energi og du har en konsert som fortjener to streker under seg i kalenderen.

Konsertinformasjon

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 350
Varighet: 1 t, 30 min u/pause
  • Fredag 16. september 2022 Kl. 21.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika