Karin Krog med John Surman & The Valhallas

Songs about this and that.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Når en av norsk jazz’ store ikoner, Karin Krog, endelig er klar for ny konsert i Store Sal, er det på tide å hente fram de store ordene. Hva kan man egentlig si om 85-åringen (!) som ikke allerede er sagt? 

Fra Kongsberg i ’64 til Madlib-sampling

Når norsk jazz’ historie skrives, er Karin Krog med fra begynnelsen. Fra restaurantjobber med Kjell Karlsens orkester på femtitallet, det første solo-albumet i 1964, live på aller første Kongsberg Jazzfestival samme år, hederspriser og St. Olavs orden og Spellemansspriser.

I løpet av sin lange karriere har hun eksperimentert med vokalteknikker, turnert verden rundt med både norske og internasjonale medmusikanter og opparbeidet seg et stort publikum både hjemme og ute. Hun har blitt samplet av hip hop-artisten Madlib og i 2014 utropte hipsterblekka Natt & Dag Karin Krog til Norges største kultartist. 

Frijazz, standardlåter, funky soul, storband og elektronika: Karin Krog har gjort alt! 

Mange av våre publikummere vil nok huske 2018-konserten i Store Sal som noe helt spesielt. Når hun nå endelig er tilbake og attpåtil har med seg John Surman og hans Kvartett Valhallas er det duket for en live-opplevelse av de helt sjeldne.

Til Valhall 

Karin Krogs livsledsager er litt av en bauta i norsk og europeisk jazz. Før John Surman etablerte seg som en av de store ECM-utøverne, var han allerede en ledende og fornyende musiker i Storbritannia. Han har spilt med storheter som John McLaughlin, Jack DeJohnette, Miroslav Vitous, Paul Bley, Tomasz Stanko og Dave Holland. Lenge før han gjorde Bekkestua til sitt hjem spilte Surman inn Spellemannspris-vinnende plater med sentrale norske utøvere som Terje Rypdal og, selvsagt, Karin Krog. 

Moderne europeisk jazz rommer mange uttrykk, men noen sentrale grunnsteiner finnes det. Blant disse stilskaperne finner vi så definitivt saksofonisten og komponisten John Surman. I Norge har vi gjerne sett Surman på scenen med Karin Krog, i større og mindre sammenhenger. Nå får publikum endelig oppleve Surman med hans solide norske kvartett, et prosjekt som også går under navnet Valhallas. En svært så rutinert og finslepen kvartett som har vært med på å prege norsk jazz i flere tiår. 

To fantastiske musikere som sammen og på hver sin kant har satt dype fotavtrykk i jazzhistorien. Sammen med de trygge og samstemte utøverne i Valhallas har vi oppskriften for den perfekte starten på Bærum Jazzfestival. 

Pris: 0 - 485
Varighet: 1 t, 30 min m/pause
  • Fredag 16. september 2022 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika