Einar Scheving Quartet

Førsterekka i islandsk jazz med vakker, melodisk og engasjerende musikk.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Han er en av Islands fremste trommiser, en dyktig komponist og som bandleder for sin egen kvartett er han i sitt ess. Einar Scheving er en kar du bør lytte til.

Einar Scheving Quartet har turnert verden rundt og gitt ut fire godt mottatte album siden starten i 2006. Line up’en er en rimelig solid førsterekke av islandsk jazz’ beste folk: bassist Skúli Sverrisson, pianist Eyþór Gunnarsson og saksofonist Óskar Guðjónsson.

Fra Lou Reed til Mezzoforte

Hvordan låter dette da? Melodisk, lyrisk, vakker og tiltalende nordisk kammerjazz av beste sort. Liker du ting som EST, Tord Gustavsen eller Mathias Eick er dette en konsert skreddersydd for deg. Den sikre rytmefølelsen til Einar er limet i en miks som består av lange, fine melodilinjer og improvisasjon som er solid plantet i en god forståelse for viktigheten av åpne klangflater og tilbakeholdenhet.

Det er lov å drømme seg litt bort til åpne, forrevne islandske landskap, store kontraster og mennesker med sterk estetisk sans og skapertrang.

 

Nevnte vi at Einar Scheving har mottatt Icelandic Music Awards som Jazz Composer of the Year og Jazz Album of the Year? Eller at bassist Skúli Sverrisson ha jobbet med folk som Lou Reed, Jon Hassel, David Sylvian og Ryuichi Sakamoto. Visste du at Eyþór Gunnarsson også spiller i Mezzoforte? Det er mange grunner til å få med seg Einar Scheving Quartet – den viktigste er kanskje at dette rett og slett er suverent bra greier.

 

Anbefalt lytting

Einar Scheving er en trommis og komponist med en solid diskografi. Hør deg gjennom denne Spotify-lista for å få et grep på låtene hans og det flotte samspillet med toppnavn i europeisk jazz.

Konsertinformasjon

Bli vår venn!

Med rabatterte priser og eksklusive førsalg, lønner det seg å bli Venn av Bærum Kulturhus. 

Jublende folk i Store Sal i Bærum Kulturhus

Denne forestillingen har Bizzy-pris!

Bizzy er en egen app for de mellom 13-21 år i Viken som gir rabatterte priser på utvalgte kulturarrangementer i fylket. For å få tilgang til våre arrangementer med Bizzy-pris, må du gå inn via appen. Last ned Bizzy her.

Pris: 0 - 320
Varighet: 2 timer m/pause
  • Torsdag 2. juni 2022 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika