Bertine Zetlitz & Bugge Wesseltoft

Bertine Zetlitz & Bugge Wesseltoft

Bertine og Bugge – tett på. Et piano, en stemme og noen låter som treffer deg midt i hjertet.   

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Nært og tett på når Bertine Zetlitz og Bugge Wesseltoft inntar Store Sal under Bærum jazzfestival. Sammen vil de to dykke inn i Bertine Zetlitz' skattekiste av låter fra debutalbumet Morbid Late Night Show (1999) fram til Closer (2020).  

Tilbake til begynnelsen

Bertine Zetlitz’ låtskriving har alltid begynt med henne og et piano. Teksten tydelig i fokus, ett instrument, ingenting mer. Slik Zetlitz’ karriere utviklet seg, ble det det elektroniske uttrykket hennes fremste kjennetegn, med hits som Girl like you, Twisted Little star, Fate og Fake your Beauty. Hennes innovative stil både visuelt og som låtskriver har gitt henne utallige Spellemannspriser, og hyllest blant kritikere så vel som publikum.   

Våren 2020 kom albumet «Closer» som tok Bertines låter tilbake til utgangspunktet, og inn i et rent landskap, anført av en av vår tids store musikere: Bugge Wesseltoft. Gjennom sine egne prosjekter og samarbeid med artister som Jan Garbarek, Sidsel Endresen, Nils Petter Molvær og Terje Rypdal, har Bugge siden 90-tallet fylt konsertsaler over hele Europa. Hans utgivelser på det legendariske tyske plateselskapet ECM, samt hans eget Jazzland Recordings, har preget det internasjonale musikklandskapet i mange år – senest med hans bejublede Rymden-prosjekt.

To giganter

Hvem beskriver vel bedre dette samarbeidet mellom to giganter enn Bertine selv: – Jeg hadde lyst til å gi disse låtene en sjanse til. De fortjener å få en innpakning der de viser at de kan stå på egne ben. Å få med Bugge på dette prosjektet er en «klyp-meg-i-armen» situasjon jeg aldri hadde drømt om skulle være mulig. 

De to siste årene Har Bertine og Bugge spilt på festivaler og klubbsteder så godt det har vært mulig i pandemitider. I 2022 gjør de to også Operaen og en rekke store festival- og kulturhusopptredener, før de i september topper det hele med Bærum jazzfestival.

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 420
Varighet: 1 time
  • Lørdag 17. september 2022 Kl. 17.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika