Arild Andersen Group

Foto: Tomas Lauvland Pettersen

Arild Andersen Group

To norske jazzgenerasjoner i et veritabelt superband avslutter Bærum Jazzfestival.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Når Arild Andersen, mannen med den dype og klare basstonen og de vakre komposisjonene setter seg ned for å skape et veritabelt superband, velger han fra øverste hylle i norsk jazz: Marius Neset, Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen har noen unike kvaliteter som kommer til sin rett i denne solide kvartetten.

Stilskaperen

En rad av bejublede festivaljobber i 2018 gav Andersen et klart svar: dette bandet vil jeg jobbe videre med. Det skal vi være glade for – de siste fire årene har Arild Andersen Group fortsatt sin triumfferd her hjemme og i utlandet. Resultatet må jo bli bra når en norsk jazz store stilskapere velger noen av sine absolutte favorittmusikere fra den yngre generasjonen:

Marius Neset, sopran- og tenorsax. Han har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med verk for store ensembler som London Sinfonietta, Bergen Filharmoniske Orkester og KORK. Hans unike spillestil kan raskt gå fra tett og rytmisk kompleks til mykt og inderlig vakkert.

Helge Lien, piano. Hans delikate pianospilling, som finner inspirasjon i Bill Evans lyrikk, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har skaffet ham internasjonal anerkjennelse. Han deltok nylig i EST Symphony-prosjektet og har gitt ut ti album med sin egen trio.

Håkon Mjåset Johansen - trommer, har spilt mye med Trondheim Jazzorkester, men også med masser av andre, for eksempel Jan Garbarek, Bugge Wesseltoft, Nils Petter Molvær, Motif, Hegge og med selveste Chick Corea.

Den varme tonen

Og så sjefen sjøl: selveste Arild Andersen– bassisten med den varme tonen, de udødelige låtene, spilleiveren og skapertrangen.

Allerede i 1967 begynte han å spille med Jan Garbarek, Terje Rypdal og Jon Christensen. De påfølgende årene spilte han med Sonny Rollins, Don Cherry, Chick Corea, Dexter Gordon, George Russell og mange mange andre. På 80-tallet startet han det legendariske bandet Masqualero med Jon Balke, Nils-Petter Molvær, Jon Christensen og Tore Brunborg. De siste årene inkluderer samarbeid med blant andre Pat Metheny, Joshua Redman, Makoto Ozone og Marcin Wasilewski.

Han har gitt ut 22 plater i eget navn på ECM. Hele diskografien er et stykke jazzhistorie. Men fremfor alt er han fast forankret i samtiden, og hans store spill og kreativitet er kombinert med en utsøkt teknikk. Han komponerer også musikk av tidløs og givende sort, og det meste av repertoaret i Arild Andersen Group består da også av Arilds låter.

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 420
Varighet: 1 t, 20 min u/pause
  • Søndag 18. september 2022 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika