DUER: «Prototype» – utstillingsåpning

DUER: «Prototype» – utstillingsåpning

Graffitikollektivet DUER legger sin aller første soloutstilling, «Prototype», til Bærum Kulturhus.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Et av høstens udiskutable høydepunkt: 11. september vil graffitikollektivet DUER fornye og revitalisere Bærum Kulturhus med sin første soloutstilling «Prototype».

DJ på DUERs Prototype-launch: Coucheron

Snøhetta-remix

Elementer fra antikkens Hellas, sør-koreansk popkultur og tiår med graffititradisjoner smelter sammen i et helt eget utrykk når DUER får boltre seg fritt på kulturhusets vegger og i byggets scenerom. Det Snøhetta-tegnede Bærum Kulturhus, åpnet i 2003, står ovenfor litt av en bygg-remix når Magnus Helgesen, Magnus Aasvestad og Christian Zervos i september får frie tøyler. De tre vil la sprayboksene revitalisere grå utendørsvegger, totalforvandle Foajéscenen og sørge for at kulturhuset får et nytt visuelt indre.

Utstillingsåpning 11. september:

Kl. 20:00 – Offisiell sesongåpning med kommunen. Avsluttes 21.00

Kl. 21:30 –  Andre runde, uten avslutningstidspunkt.


Billettsalget er avsluttet, arrangementet er utsolgt. Har du ikke mulighet til å komme eller har tatt ut billett til begge arrangementer, er det fint om du opplyser oss om dette slik at vi kan få frigjort billetter til alle de som står på venteliste. 

 

 

DUER er et kunstkollektiv som består av Helgesen (f. 1995), Aasvestad (f. 1995) og Zervos (f. 1995). De fant hverandre igjennom kjærlighet til graffiti allerede i tenårene og fikk raskt utfolde seg fritt i Bærums undergrunnsmiljø for graffiti.

Rusler du rundt i Oslo eller Akershus kan du lett gjenkjenne deres verk på veggen i store og mindre format. De har et ekspressivt, visuelt språk og har utviklet en egenart som gjør verkene deres gjenkjennelig enten du ser dem på betongvegger, i en installasjon, bakpå en ryggsekk eller på lerret.  

Astrid S, Rev Ocean og The Chainsmokers

Med prosjekter hos Rev Ocean, Bomuldsfabrikken, Fineart og Our Ocean er ikke kunstverden alene om å ha lagt merke til denne generasjonen graffitikunstnere, det har også artister som Astrid S, The Chainsmokers, 6ix9ine og Sway Lee. Deres virke er formet av graffitimiljøet og deres multinasjonale kulturarv. Med røtter i Hellas, Sør-Korea så vel som Norge, er antikkens Hellas og sør- koreansk moderne popkultur gjennomgående inspirasjonskilder i uttrykket til DUER.

DUER sine verker er vitale, og de skaper forbindelser, ikke politisk konflikt. Street art og graffiti er en demokratisk, kunstnerisk retning som ofte er politisk ladet. DUER mestrer å trekke inn samtiden uten å skape rift mellom nasjonene, de gjør snarere det motsatte; de skaper samspill i en visuell energi.  

DUER er nå klare for sin første soloutstilling «Prototype» i Bærum Kulturhus 11. september - 23. desember.

 

DJ: Coucheron

For å sikre topp stemning på åpningsfesten trengs passende musikk. Hvem er vel bedre til å sette stemninga enn Coucheron? Kehlani, Unge Ferrari, Matoma, Mayer Hawthorne, Josie Dunne og Nick Jonas har alle jobbet med DJen/produsenten – nå er han klar som kveldens DJ for DUERs åpningsfest. 

Gratis
Varighet:
  • Lørdag 11. september 2021 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt
  • Lørdag 11. september 2021 Kl. 21.30
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika