Ayumi Tanaka Trio

Foto: Helge Hansen v. Montag Studio

Ayumi Tanaka Trio

Reflekterende og meditativt fra samspilt norsk-japansk pianotrio.

Sted

Foajéscenen

Arrangør

Bærum Kulturhus

Ayumi Tanaka Trio er inderlig, underlig og vidunderlig pianotrio som dreier seg rundt den spontane interaksjonen mellom tre sterke musikalske personligheter, og som utforsker nye uttrykksmuligheter innenfor det klassiske formatet.    

Musikken er komponert av japanske Ayumi Tanaka, og består av små ideer og skisser som bandet utforsker og utvikler. Bandet veksler uanstrengt mellom individuelle og interaktive forløp, mellom store flater og intenst samspill. Resultatet er en sterk, synergisk energi med tre unike stemmer i fri utfoldelse.   

Ayumi Tanaka flyttet til Norge i 2011 og har raskt etablert seg på den norske jazzscenen. I Christian Meaas Svendsen (bass) og Per Oddvar Johansen (trommer) har hun funnet musikalske makkere som vil det samme som Tanaka selv. Sammen skaper de jazz som er reflekterende og meditativ – ikke ulikt det Paul Bley har gitt oss. Trioens første album «Memento» gav oss en innføring i lyttende og kommuniserende samspill, mens oppfølgeren «Subaqueous silence» viser en trio som har jobbet seg enda lengre inn i det reflekterende og meditative improvisasjonslandskapet.   

Akkurat det vi trenger en mørk desemberkveld i Sandvika. 

Anbefalt lytting

Trenger du en pause fra dagens stress og mas foreslår vi å sette deg godt tilbake i godstolen, og nyte Ayumi Tanakas Trios nye ECM-album Subaqueous Silence. Dette er bare så vakkert!

Pris: 175 - 320
Varighet: 90 min / uten pause
  • Onsdag 8. desember 2021 Kl. 20.00
    Forestillingen er spilt

Foajéscenen

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika