Pratagraf

Espen Beranek Holm, Are Kalvø, Jon Balke, Hedvig Mollestad og Ole Mofjell med samtidssatire og improvisert, rytmisk musikk.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

Espen Beranek Holm og Are Kalvø forener krefter med et knippe særs dyktige jazzmusikere: Jon Balke, gitarist Hedvig Mollestad og perkusjonist Ole Mofjell. Målet? En ellevill utforskning av språk, rytmer, humor, satire, dypsindighet og latterlighet. 

Batagraf+prat=Pratagraf. I ønsket om å skape en møteplass mellom samtidssatire og improvisert, rytmisk musikk, oppsto Pratagraf som et eksperiment i 2009.

Ti år senere er Pratagraf en forskningsstasjon for rytmer og språk, en møteplass, og ikke minst, en lekeplass, hvor det verbale strekkes mot det abstrakte, det musikalske mot det latterlige, det satiriske mot det dypsindige.

Et eget univers

Pratagraf er en levende organisme, som hele tiden vokser, endrer seg, både i forhold til besetning, men også i forhold til tematikk og politisk aktualitet.

Sceneoppsettet er enkelt: to forfattere på hver sin barkrakk, musikere i en halvsirkel, magien som oppstår, i mellomrommene.

Lytteren og tilskueren trekkes inn i et eget univers, hvor særegen og vakker musikk virvles ut og sjongleres med mesterlig presisjon, det er atmosfærisk, det er rytmer med personlighet, som snakker til deg, det er humoristisk og alvorstung lyrikk, det swinger, det groover, det trekker i alle retninger, men mest av alt er det underfundig, tidvis absurd, og meget slagkraftig. En vei til berøring, forståelse.


Samarbeidet er en burlesk videreføring av tendensene som finnes på Statements, Batagrafs første utgivelse, hvor lyden av nyheter og media behandles som abstrakt, musikalsk materie, der trommene og stemmene flyter i hverandre og utgjør en heksegryte av boblende energi. Konseptet kan også sees som en videreføring av en lang tradisjon av jazz og the spoken word som går helt tilbake til Lenny Bruce´s politiske kommentarer til cooljazz på 50tallet, via rap og jazz and poetry ala Lynton Kwesi Johnson eller språk-dadaister som Jaap Blonk og Meredith Monk. 

Om forestillingen

Pris: 170 - 395
Varighet: 2 timer u/pause
  • Onsdag 14. oktober 2020 Kl. 19.30
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika