Rad 1 - 3 sperres for publikum

Nysirkusgruppen Race Horse Company er tilbake i Bærum Kulturhus

Noen av akrobatikkelementene til nysirkuskompaniet Race Horse Company er så voldsomme at rad 1 til 3 ikke er tillatt for publikum i Bærum Kulturhus.

Det finske ekstremsirkuskompaniet Race Horse Company er tilbake i Norge og Bærum Kulturhus med en ny forestilling - «Super Sunday». «Super Sunday» er pulserende nysirkus, svart humor og storslått akrobatikk. Gutta i Race Horse Company sier som Bruce Lee: «Don’t think, feel».

Seks sirkusartister og kompromissløse akrobatikkelementer som et åtte meter høyt "Wheel of death", springbrett og menneskelige katapulter er det man møter i løpet av den 80 minutter lange forestillingen.

- Forestillingen og akrobatikkinnslagene er så voldsomme, at vi holder av de tre første radene for å beskytte publikum, forteller produsent Marianne Bilger. Dette er den virkelige «barske» enden av scenekunst, og nysirkus på et svært høyt nivå. De tar så stor risiko at vi rett og slett engstelige for at de kan lande skjevt, eller feilberegne noen av stuntene. Derfor legger vi inn en ekstra sikkerhetsmargin.  Vårt publikum skal føle seg trygge og kun nyte det umulige i forestillingen. – Et slikt grep har vi aldri tidligere måtte ta her i Bærum Kulturhus, fortsetter Bilger mens hun forteller at forestillingen også inneholder mer vanlige nysirkuselementer som balansebrett, baller og trampoline samt breakdance. - Og selvsagt ingen levende dyr.

Race Horse Company reiser videre på Norgesturné etter forestillingene i Bærum. Turen går til Hamar, Larvik, Haugesund og Kristiansand før de drar til Spania og Madrid samt Caen i Frankrike.

 

Om kompaniet

Race Horse Company ble stiftet i 2008 i Finland, og består av Petri Tuominen, Rauli Kosonen og Kalle Lehto.
Tuominen er utdannet ved Dans- og sirkushøyskolen i Stockholm i kinesisk påle og akrobatikk i 2008. Kosonen er spesialist innen akrobatikk og trampoline, utdannet ved Centre National des Arts du Cirque i Frankrike. Lehto har bakgrunn innen breakdance, gulvakrobatikk og objektmanipulasjon, og er utdannet ved Åbo Kunstakademi. Tilsammen har de gjort suksess med sirkusforestillingene «Rusty Road Circus» (2009), «Petit Mal» (2010), «Circles» (2012) og «Kabaret Katatonia» (2012). I «Super Sunday» har de invitert tre ytterlige sirkusartister.
De gjestet Bærum Kulturhus våren 2013 med forestillingen «Petit Mal».

Disipliner:
Akrobatikk, balansebrett, deathwheel, trampoline, russisk bar, ballonger og menneskelig katapult.

Se klipp fra forestillingen 

 

Medvirkende

Artister:  Kalle Letho, Mikko Kahru, Mikko Rinnevuori, Odilon Pindat, Rauli Kosonen og Petri Tuominen.
Teknikk og lysdesign:    Jere Mönkkönen
Teknikk, lyddesign og scenografi:  Klaus Eklund
Teknikk og lyddesign:    Sami Tammela
Produsent:     Race Horse Company & Sari Lakso

 

Norgesturné

Race Horse Company skal videre til Hamar (17 – 18. okt), Larvik (21 – 22. okt), Haugesund (26. okt) og Kristiansand (28. okt) etter forestillingene i Bærum Kulturhus. Til sammen 10 forestillinger i Norge. Turnéen er produsert av Bærum Kulturhus - Regionalt kompetansesenter for dans.

 

Praktisk informasjon til media

Forestillingsdatoer:
   - 10. – 12. oktober. Kl. 19.00/18.00 Bærum Kulturhus, Store Sal
   - 13. oktober (lukket forestilling for den Kulturelle skolesekken i Bærum ) kl. 12.00

- Pressebilder: http://racehorsecompany.fi/gallery
- Fotokred.: Petter Hellmann
- Mer info om Race Horse: http://racehorsecompany.fi/
- Anmelderbilletter: Kontakt kommunikasjonsansvarlig Karin Sigrid Bugge, tlf. 932 09 449 - karin.bugge@baerum.kommune.no
- Varighet: Ca. 80 min. + 20 min pause.

- Spørsmål: Marianne Bilger, produsent Bærum Kulturhus, tlf. 938 65 801 -marianne.bilger@baerum.kommune.no