Siguifin – CODA 2023

Årets store utenlandske danseforestilling med dansere fra Vest-Afrika, basert på samarbeidsleken Exquisite Cadaver.

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

Siguifin betyr magisk monsterBambara-språket. Dansere fra de tre nabolandene Senegal, Mali og Burkina Faso møtes for å skape et magisk, mangefasettert vesen. Verket er inspirert av TV-spillet Exquisite Cadaver og initiert av den senegalesiske, anerkjente koreografen Amala Dianor. Amala bestemte seg for å bruke sin europeiske suksess som et springbrett for å introdusere flere koreografer fra Vest-Afrika.

– Ideen om et møte står sentralt i verket.

Amala Dianor. 

 

Ni dansere, tre koreografer

Dianor har gått sammen med koreografene Naomi Fall fra Mali, Alioune Diagne fra Senegal og Ladji Koné fra Burkina Faso for å utforske de tre landenes forskjellige kulturer og bevegelsesmønster. 

På scenen står ni unge afrikanske dansere som har blitt valgt ut i hvert land av de tre koreografene. Hvordan ser nåtiden ut, og hvilken fremtid vil de bygge sammen?  

 – De ni danserne utviser en prisverdig styrke og overveldende drivkraft til å uttrykke seg. Vi tror og håper at publikum vil kjenne vibrasjonene av deres rent ut sagt heftige energi.

Amala Dianor

Foto: Laurent Philippe

Krysse fysiske grenser

Med dette verket tilbys en ny generasjon dansere og koreografer en mulighet til å jobbe med dansekunst i Vest-Afrika. Verket har turnert over store deler av Frankrike, og gjør stadig mer bemerket i Europa og resten av verden for øvrig.  

– Å reise for å danse, krysse fysiske grenser, oppleve ulike stadier i en kreative prosess og ikke minst få mulighet til å møte forskjellige publikummere er viktige milepæler i de unge dansernes kunstneriske karrierer, avslutter Dianor. 

Laurent Philippe

En ny generasjon artister, koreografer og dansere fra Vest-Afrika møtes i et nytt, kunstnerisk landskap for å bygge broer på tvers av nabolandene. 

Anbefalt alder fra 10 år.

Om forestillingen

Pris: 0 - 420
Varighet: 1 time.

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Siguifin – CODA 2023
18. OKTOBER kl 19.00 + 1 til
0 - 420 Kr