Lullaby of the sea

Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig med vakre voggesanger for tilhørighet

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Bærum Jazzfestival

Solveig Slettahjell, Mahsa Vahdat, Tord Gustavsen og Sjur Miljeteig med vakre voggesanger for tilhørighet. 

Det blir såre og vakre voggesang-duetter på norsk og persisk når Solveig Slettahjell og iranske Mahsa Vahdat fremfører duetter basert på voggesang-motiver med nye og klassiske tekster. 

Tonefølget til tekstene sørger Tord Gustavsen (flygel og elektronika) og Sjur Miljeteig (trompet og elektronika) for. Her får vi iranske dikt og norske folketoner i en svært så vellykket fusjon. 

Havets Voggesang

Ideen bygger på et samarbeid de fire utviklet i 2021 rundt innspilling og utgivelse av duetten «Lullaby of the sea» - en nyskrevet voggesang av Erik Hillestad, Atabak Elyasi (tekst) og Mahsa Vahdat (melodi). Den handler om den ett år gamle gutten Artin fra Iran som omkom sammen med familien under et forsøk på å krysse den engelske kanal i oktober 2020. Liket av gutten drev i land på Karmøy i januar 2021. 

Med denne tragedien som bakteppe, har de to sangerne utviklet konsertprogram med en del klassiske og nyskrevne iranske dikt med motiv i slekt med voggesangen, gjendiktet til norsk av Erik Hillestad og med musikk av Mahsa Vahdat og norske folketoner. 

Et bakteppe for prosjektet som også vil finne gjenklang i noen av sangene er utviklingen av menneskerettigheter i Iran som tvinger folk i eksil. Spesielt har kvinner i Iran engasjert seg i en kamp for endringer det siste året med utgangspunkt i drapet på Mashsa Amini i september 2022. 

Utøverne på scenen er forent i en felles målsetning: å bevege hjerter med musikk og tekster som handler om å være våken for en menneskelig samhørighet på tvers av avstand, kulturer og språk, og å vise at musikken berøres oss alle og kan fremelske et felleskap, uavhengig av slike avstander. 

Festivalpass Bærum Jazzfestival

Dagspass gir deg mest for penga! 

Du kjøper dagspass per dag, og egne billetter hentes ut for hvert arrangement.

Velkommen til jazzfest!

Jazzsaksofonist Marius Neset
Pris: 0 - 485
Varighet: 1t, 15 min u/pause

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Lullaby of the sea
2. NOVEMBER kl 21.00
0 - 485 Kr