Brotherly

Brotherly

Urpremiere på Tony Trans danseforestilling om individ- og gruppedynamikk.

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

Tre dansere bruker irsk steppdans for å vise individer i en gruppering, men også kraften en gruppe kan ha på enkeltmennesker. En tveegget dynamikk med en avkledning av individets indre i møte med motgang, men også det lekende og livgivende i felleskapet.

Den kontrollerte dansen vi gjenkjenner fra Riverdance med rigide overkropper, strake armer langs siden, og dansere på linje med et tydelig rytmisk fotarbeid, brukes her sammen med samtidsdansen.

Om Tony Tran

Tony Tran er en norsk-vietnamesisk dansekunstner med base i Oslo. Han har studert ved Kunsthøgskolen i Oslo og Skolen for Moderne Dans i København. Arbeidene hans  er presentert i inn og utland, blant annet i Sverige (Dansens Hus Stockholm), Grønland (Nuuk Nordic Festival), Italia (Operaestate Festival Veneto) og Sør-Korea (Seoul International Dance Festival).

Bilde av koreograf Tony Tran

I dagens samfunn ser vi stadige opprettelser og fremstøt av grupperinger basert på ofte problematiske ønsker om en «større helhet» – vi, oss, mot dem og de andre. Brotherly ser på denne dynamikken fra både individets og gruppens side, og valget av irsk steppdans er bevist.

Denne spesifikke irske kulturformen ble revitalisert på 1900-tallet i respons mot Storbritannias kolonialisme, og er for irene mer enn bare Riverdance som vi i dag forbinder det med.

Om forestillingen

Pris: 175 - 320
Varighet: 1 time

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika

Brotherly
20. JANUAR kl 19.30 + 1 til
175 - 320 Kr