Lansering av vårsesongen

Fullt i kulturprogrammet, men når kan publikum fylle salene?

Bærum Kulturhus’ program for våren 2021 er spekket med store opplevelser. Beskjeden fra Bærum kommune var at vi skulle planlegge for fullt, og ikke legge inn begrensninger. Det har vi fulgt opp. — Men vi er selvsagt spente på hvordan og når vi kan åpne våre saler for publikum igjen, uttaler fungerende kulturhussjef Tore Johansen. Han legger også til at 2020 var et svært krevende år for Kulturhuset, men nå håper vi på lysere tider og lave smittetall.

Vårens program er en fortsettelse. Vi løfter fram det ypperste av norske og internasjonale kunstnere, kombinert med Bærums egne krefter innen et mangfold av uttrykk og sjangere – en unik suksessoppskrift for alle, fortsetter Johansen. Publikum opplever at store kunstnere og lokale amatører opptrer på de samme scenene, og unge talenter får se sine helter og forbilder i sitt eget kulturhus.

På konsertfronten kommer størrelser som Leif Ove Andsnes, Jan Garbarek, Benny Borg, Ingun Bjørnsgaard og Goran Bregovic, bare for å nevne noen få.

For første gang presenteres også to heldigitale og virtuelle kunstopplevelser: Realness – en danseforestiling av Bærums eget Nagelhus Schia Productions og The Journey av den skotske illusjonisten Scott Silven. I sistnevnte får du som publikummer mulighet til å bli deltaker i en verden hvor fortid og framtid smeltes sammen. New York Times kalte den en av de mest nyskapende kunstopplevelsene i 2020.

Fra og med 2021 er vår dansesatsing Dans Sørøst-Norge på statsbudsjettet.

— Dette er en stor anerkjennelse av vårt langsiktige arbeid for å løfte Bærum Kulturhus fram blant landets scener for produksjon og formidling av dans. Vårt danseprogram er som alltid betydelig, og byr på nye produksjoner av ledende norske og utenlandske kompanier. På tampen av sesongen anbefaler vi på det sterkeste at du tar med deg hele familien for å oppleve forestillingen Moby Dick. Den er en del av Heddadagene, og er moderne figurteater og scenekunst på sitt ypperste fra det norsk-franske kompaniet Plexus Polaire forklarer Johansen.

Vårens europeiske kulturby er Islands hovedstad Reykjavik. Store kunstnere kommer til oss med dans, musikk, mat og billedkunst gjennom hele vårsesongen.
— Det er rett og slett helt utrolig hva en nasjon på ca 1,5 ganger Asker og Bærum befolkning får til, forteller en imponert fungerende kulturhussjef.

Den pågående koronapandemien gjør selvsagt at smittevern med tilhørende adgangsbegrensninger vil være i fokus for oss i Kulturhuset.

Alle nasjonale og lokale pålegg og anbefalinger blir etterfulgt, og vi gjør alt for at publikum skal være trygge hos oss.

Billetter til avlyste konserter blir alltid refundert så snart en slik avgjørelse er tatt. Publikum som er syke og må holde seg hjemme, får også refundert sine billetter om de kontakter vårt billettkontor før forestilling. — Men vi håper selvsagt at vi kan møtes igjen i fullsatte saler, avslutter Tore Johansen.

Program vår 2021

• 224 konserter og forestillinger i Bærum Kulturhus
  • 34 380 billetter er lagt ut for salg. Finn alle arrangement her.
  • 19 konserter og forestillinger ved Kalkmølla Kulturstasjon og Kulturhuset Stabekk Kino selges gjennom Bærum Kulturhus.
  • Trykket program blir distribuert til 100 000 husstander i Bærum, Asker, Hole og Oslo-vest i uke 1.